Honkbal

Dudley Leonora ruilt Neptunus in voor San Marino

Foto: © Jan Kruijdenberg

Dudley Leonora ruilt Neptunus in voor San Marino

Oud-international Dudley Leonora verlaat na zeven seizoenen de Nederlandse hoofdklasse. De eerste honkman van Curaçao Neptunus stapt over naar San Marino, dat uitkomt in de Italiaanse Serie A. Afgelopen seizoen werd deze ploeg met international Jiandido Tromp in de Italiaanse competitie kampioen.

Dudley Leonora komt sinds het seizoen 2015 uit in de hoofdklasse. Hij debuteerde voor het Haarlemse Kinheim, waarmee hij in dat seizoen de Holland Series bereikte. Via een tussenstop bij Hoofddorp Pioniers (2017) kwam de ex-prof terecht bij Curaçao Neptunus. Met deze club werd Leonora in 2018 zowel landskampioen als Europees clubkampioen.

Na dat successeizoen bereikte Leonora met de Rotterdamse ploeg nog driemaal de Holland Series, maar bleef een nieuw kampioenschap uit. In de reguliere competitie was de honkballer uit Sint-Maarten dit seizoen de nummer drie met honkslagen (53) en de nummer vijf met binnengeslagen punten (36).

Avontuur

Na de tweede verloren Holland Series heeft Leonora nu besloten om Curaçao Neptunus in te ruilen voor een avontuur in de Italiaanse competitie. Deze week zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst met San Marino. Deze club won in augustus van dit jaar zijn vijfde titel in de Italiaanse competitie. In de finale werd de best-of-five met 3-1 gewonnen van titelverdediger Fortitudo Bologna.

Bij de kersverse kampioen speelde dit seizoen de Arubaanse ex-prof Jiandido Tromp mee. Tromp kwam in totaal tot 39 honkslagen (.415) met vijf homeruns. In juni debuteerde hij voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi. Twee maanden later werd hij met Oranje Europees kampioen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal