HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus neemt afscheid van coach Ronald Jaarsma

Foto: (c) Jan Kok

Curaçao Neptunus neemt afscheid van coach Ronald Jaarsma

Ronald Jaarsma vertrekt na vijf seizoenen als hoofdcoach van de Rotterdamse honkbalclub. Na afloop van de verloren Holland Series 2021, heeft het bestuur van Sportclub Neptunus besloten om afscheid te nemen van hoofdcoach Ronald Jaarsma.

Vanaf seizoen 2017 was Jaarsma eindverantwoordelijk voor Curaçao Neptunus. Onder zijn leiding werd de Rotterdamse honkbalclub in 2017 en 2018 zowel Nederlands- als Europees clubkampioen. Sindsdien zijn er geen titels meer gewonnen. Het vertrek van Jaarsma valt samen met een verjonging van de selectie die de club op moet zetten voor hernieuwd succes in de komende jaren.

Voorzitter Jorian van Acker: “We zijn Ronald zeer dankbaar voor zijn inzet en werk voor Curaçao Neptunus. Hij heeft altijd zeer goed samengewerkt met zijn staf, spelers en andere betrokkenen. Dit heeft de club een aantal mooie prijzen opgeleverd. Gezien de recente resultaten en de aanstaande veranderingen in de selectie, is dit het juiste moment om een andere hoofdcoach aan te stellen en een nieuwe start te maken. De nieuwe coach krijgt als belangrijkste taak om de felbegeerde twintigste landstitel naar Rotterdam te brengen.”

De komende periode zal het bestuur op zoek gaan naar een nieuwe hoofdcoach. Daarbij wordt zowel binnen als buiten de vereniging gezocht. De nieuwe coach krijgt de beschikking over een sterke selectie die een frisse impuls krijgt door het inbrengen van een aantal veelbelovende talenten. Deze talenten vervangen de gestopte Benjamin Dille, Shaldimar Daantji en Berry van Driel en de vertrokken Quintin de Cuba en Dudley Leonora.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse