Ozzie Albies won voor het eerst in zijn carrière een Silver Slugger Award.

Honkbal

Ozzie Albies en de Braves op 1-0 voorsprong in de World Series

Foto: © Freek Bouw

Ozzie Albies en de Braves op 1-0 voorsprong in de World Series

Ozzie Albies en de Atlanta Braves zijn de World Series afgelopen nacht goed begonnen! De Curaçaose tweede honkman van de Braves sloeg twee honkslagen, scoorde een run, stal een honk en blonk ook defensief uit in de met 6-2 gewonnen Game 1 van de World Series.

Het verschil in deze wedstrijd tegen de Houston Astros werd al vroeg gemaakt. Al na drie innings stond het 5-0 voor de Braves, die wel hun starter Charlie Morton snel kwijtraakten. Morton werd op zijn scheenbeen geraakt door een comebacker en bleef ondanks een pijnlijk been in de wedstrijd. Een eerste snelle röntgenfoto tijdens de wedstrijd toonde ook nog geen breuk aan. Drie nullen nadat hij geraakt werd door de klap van Yulieski Gurriel verliet hij de wedstrijd. Hij had toch te veel last van zijn been, dat later toch gebroken bleek. Zijn laatste pitch? Een curveball voor een strikeout op José Altuve.

Zonder Morton, maar met een 1-0 voorsprong op zak spelen Albies en de Braves komende nacht Game 2 van de World Series. Die is met Nederlands commentaar van onder meer Charles Urbanus en Tom Stuifbergen live te volgen op ESPN en natuurlijk ook via MLB.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal