Honkbal

Winter League: Naast Bernadina ook Tromp en Floranus in actie

Foto: WBSC

Winter League: Naast Bernadina ook Tromp en Floranus in actie

In de winter wordt er in Nederland en natuurlijk ook in de meeste grote profcompetities niet gehonkbald. Dat betekent overigens niet dat er helemaal niet gehonkbald wordt. In het Caribisch gebied en in Midden- en Zuid-Amerika wordt er ’s winters namelijk op erg hoog niveau gehonkbald. Zo weten we al een tijdje dat Roger Bernadina in de Nicaraguaanse Winter League zijn opwachting maakt voor Leones de Léon.

Bernadina vloog een dag na Game 7 van de Holland Series naar Nicaragua om zich daar met de Leones voor te bereiden op het seizoen in de Liga de Beisbol Profesional Nacional. Daar werd hij niet veel later vergezeld door een outfielder die hij goed kent uit Team Kingdom of the Netherlands. De Leones maakten namelijk bekend dat naast Roger Bernadina ook Jiandido Tromp de komende wedstrijden in de Winter League van Nicaragua zijn opwachting zal maken in het team uit Léon. De twee spelers van het Koninkrijksteam zullen samen het outfield van de Leones bemannen, dat vorig jaar op de tweede plaats eindigde in het reguliere seizoen van de LBPN, maar de finale van de play-offs niet wist te bereiken.

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt donderdag 4 november gespeeld. De Leones spelen die avond thuis tegen Tren del Norte. De resultaten en mogelijke livestreams van de wedstrijden vind je hier.

LIDOM

In de Dominicaanse Republiek, waar misschien wel de beste en bekendste Winter League gespeeld wordt, zien we ook inbreng vanuit het Koninkrijk. De closer van het Koninkrijksteam tijdens het afgelopen EK, Wendell Floranus, komt in de Liga de Beisbol Profesional de la Republica Dominicana (LIDOM) uit voor de Gigantes del Cibao.

Als rookie in deze Winter League moest hij mee in de zogenaamde Rookie Draft voor spelers die nooit eerder in deze competitie speelden. Daarin werd Floranus in de derde ronde, als veertiende speler geselecteerd door de Gigantes. Één pick voordat Jasson Dominguez, één van de grootste talenten uit de organisatie van de New York Yankees, geselecteerd werd.

Het seizoen in de Dominicaanse Republiek is gisteren begonnen, maar in de met 3-2 verloren opener kwam Floranus nog niet in actie. Bij de Gigantes is hij teamgenoten met oud-Major Leaguers als Tyler Alexander (pitcher), Wilin Rosario (catcher) en Hanser Alberto (infielder). Alle wedstrijd in de LIDOM worden dit jaar uitgezonden op MLB.tv en zo volg je dus als abonnee alle wedstrijden live.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal