Honkbal

Jaarsma naar landskampioen L&D Amsterdam

Foto: © Robert Bos

Jaarsma naar landskampioen L&D Amsterdam

Curaçao Neptunus maakte vorige week een einde aan de overeenkomst met hoofdcoach Ronald Jaarsma. Dat gebeurde nadat de club voor de tweede keer op rij de finale had verloren van L&D Amsterdam. De 44-jarige gewezen hoofdcoach heeft nu nieuw onderdak gevonden bij juist de Amsterdamse landskampioen.

De Amsterdamse hoofdklasseclub maakte vandaag de aanstelling van Ronald Jaarsma bekend. “Jaarsma is een topcoach die goed aansluit bij het ervaren en succesvolle team van L&D Amsterdam en het beleid van de club”, laat L&D Amsterdam weten. De Amsterdamse club moest op zoek naar een nieuwe manager nadat Michael Duursma na het winnen van de landstitel had besloten om zijn taken neer te leggen. Duursma, die momenteel ook manager is van Baseball Academy Kennemerland, is onlangs aan de slag gegaan in de staf van Talent Team Nederland (CTO) in Amsterdam.

L&D Amsterdam ging vervolgens op zoek naar een opvolger, die de verjonging van de selectie in combinatie met de inzet van oud-profhonkballers zou kunnen voortzetten. Daarvoor is volgens de club Jaarsma de aangewezen persoon. “Zijn doelstelling is een competitief team neer te zetten dat in de top van de hoofdklasse en Europees uitblinkt, terwijl gelijktijdig de jonge garde wordt klaargestoomd voor tophonkbal.” Volgens L&D Amsterdam kan op die manier het succes meerjarig worden verzekerd.

Non-actief

Jaarsma kwam als coach tussen 2013 en 2016 eerder uit voor L&D Amsterdam. In 2013 als assistent-coach in de technische staf van hoofdcoach Sidney de Jong en later drie seizoenen als assistent-coach van Charles Urbanus. Vlak voor de Holland Series van het seizoen 2016 werd hij juist door de Amsterdamse club op non-actief gesteld toen duidelijk werd dat hij voor het nieuwe seizoen een overeenkomst was aangegaan met Curaçao Neptunus.

Met deze club pakte Jaarsma in het seizoen 2017 en 2018 tweemaal de landstitel, maar verloor hij de laatste twee Holland Series van L&D Amsterdam. Na die resultaten beëindigde ditmaal Curaçao Neptunus de overeenkomst met Jaarsma. Die kwam daarmee opnieuw in beeld bij L&D Amsterdam, waar hij nu aan de slag gaat als hoofdcoach. Hij wordt daarbij bijgestaan door assistent-coach Allan Hazel en pitching coach Rob Cordemans.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal