Honkbal

Curaçao Neptunus lijft Jiandido Tromp in

Curaçao Neptunus lijft Jiandido Tromp in

San Marino maakte twee weken geleden de komst bekend van Dudley Leonora, die overkomt van Curaçao Neptunus. Vandaag maakte Neptunus op zijn beurt bekend dat Jiandido Tromp overkomt van San Marino naar Rotterdam. Met Tromp haalt de Rotterdamse hoofdklasser een zeer ervaren ex-prof in huis. Afgelopen september werd de Arubaanse buitenvelder met het Nederlands Koninkrijksteam nog Europees kampioen.

De 28-jarige Jiandido Tromp maakte dit seizoen voor San Marino zijn Europese debuut. In de Italiaanse Serie A bleek hij van belangrijke waarde voor T&A San Marino. Hij kwam tot onder meer 39 honkslagen (.415) met vijf homeruns. Met San Marino veroverde Tromp het kampioenschap in de Italiaanse competitie. In de beslissende wedstrijd uit de finale tegen titelverdediger Bologna sloeg Tromp een homerun.

De Europese titel werd hierna een kroon op zijn seizoen. Afgelopen juni debuteerde Tromp al voor het Koninkrijksteam tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi. Op het EK speelde Tromp in september nog eens vijf wedstrijden mee en had hij zes honkslagen (.333).

Nicaragua

Voor zijn komst naar San Marino speelde Tromp acht seizoenen als profhonkballer in de Verenigde Staten en Canada. In dienst van Philadelphia Phillies bereikte de Arubaan in de seizoenen 2017 en 2018 de Triple A International League. Momenteel is Tromp actief voor Leones de Léon in de competitie van Nicaragua. Bij dit team speelt hij samen met Curaçao Neptunus-speler Roger Bernadina.

Tromp is de eerste nieuwe aanwinst die Curaçao Neptunus bekend heeft gemaakt. De Rotterdamse ploeg moest op zoek naar een nieuwe buitenvelder nadat Shaldimar Daantji na afloop van de Holland Series een punt heeft gezet achter zijn hoofdklassecarrière. Behalve van Daantji nam de Rotterdamse ploeg ook afscheid van binnenvelder Benjamin Dille en pitcher Berry van Driel. De clubs uit de hoofdklasse hebben dit jaar twee weken langer de tijd om hun selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. De overschrijvingsperiode sluit op 30 november.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal