Honkbal

Albies wint World Series met Braves

Albies wint World Series met Braves

Ozzie Albies en de Atlanta Braves hebben afgelopen nacht met een 7-0 overwinning op de Houston Astros in Game 6 van de World Series hun eerste titel sinds 1995 veiliggesteld. In Houston waren Jorge Soler en Freddie Freeman (belangrijke homeruns) en starter Max Fried (na een matig postseason zes shutout innings in de clincher) de gevierde mannen bij de Braves.

Atlanta is het achtste team dat in de laatste acht jaar de World Series wint. Dat elk jaar een ander team wint, geeft aan hoe lastig het is om jaren achter elkaar bij de beste teams van de league te horen. Toch lukt dat de Houston Astros al jaren. Na een World Series titel in 2017 stonden zij ook in 2019 en nu dus in 2021 in de Fall Classic. Toch lukte het maar één keer om te winnen. En daar is een heel groot deel van de honkbalwereld en zijn volgers erg blij mee. Hun titel van 2017 heeft namelijk een nare nasmaak achtergelaten, nadat bekend werd dat zij dat jaar valsspeelden door tekens van de tegenstander te ontcijferen met behulp van illegale camera’s.

Albies

Ozzie Albies sloeg in de beslissende overwinning twee honkslagen in drie slagbeurten, kreeg vier wijd en scoorde twee runs. Hij was in deze wedstrijd door manager Brian Snitker een aantal plekken lager in de lineup geplaatst, omdat hij nog niet zijn normale hoge niveau haalde in de World Series. Met deze twee honkslagen bleek dit een goede zet en Albies eindigde zo de World Series met een slaggemiddelde van .238 en nog veel belangrijker.. een World Series ring!

Na afloop van de wedstrijd werd Albies, met de vlag van Curaçao over zijn schouder gedrapeerd, geïnterviewd door de crew van MLB Tonight, met onder meer Hall of Famer Pedro Martinez.

World Series Ring

Ozzie Albies voegt zich in een mooi rijtje met spelers en coaches uit het Koninkrijk dat in het verleden al een World Series ring won. In de rijke historie van de Braves is Albies, ondanks de prestaties van onder meer Andruw Jones, Randall Simon, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons, de eerste Brave uit het Koninkrijk met een ring. Opvallend genoeg is er sinds 2018 elk jaar een speler uit het Koninkrijk winnaar van de World Series geworden. Dat roept de vraag op: wie wint de volgende ring?

SpelerTeamJaar
Bert BlylevenPittsburgh Pirates en Minnesota Twins1979 en 1987
Robert EenhoornNew York Yankees1996
Ralph MilliardFlorida Marlins1997
Hensley MeulensSan Francisco Giants2010, 2012 en 2014
Xander BogaertsBoston Red Sox2013 en 2018
Carter KieboomWashington Nationals2019
Spencer KieboomWashington Nationals2019
Kenley JansenLos Angeles Dodgers2020
Ozzie AlbiesAtlanta Braves2021

Worden Albies en de Braves het eerste team sinds 1999 en 2000 (Yankees) dat twee keer op rij de World Series wint? Dat zou wel eens lastig kunnen worden, want een aantal belangrijke spelers als Freeman, Soler, Joc Pederson, Eddie Rosario en Adam Duvall, is direct na de World Series free agent geworden. Wel keert sterspeler Ronald Acuña Jr. volgend seizoen weer terug van een zware blessure.

Dat opnieuw een speler van Curaçao een World Series ring won, kon uiteraard ook Kenley Jansen wel bekoren. Hij feliciteerde op Twitter zijn maatje Albies met de winst:

Een leuk feitje om mee af te sluiten:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal