Eva Voortman gooide voor Neptunus als pitcher 32 1/2 inning.

SB Hoofdklasse

Eva Voortman keert terug bij Neptunus

Foto: © Jan Kruijdenberg

Eva Voortman keert terug bij Neptunus

Eva Voortman keert in 2022 terug bij Neptunus. Voortman speelde in 2020 al een seizoen voor Neptunus in de toenmalige Silver League en werd met de Rotterdamse ploeg kampioen, maar in het vanwege corona ingekorte seizoen was promotie niet mogelijk. In 2021 speelde Voortman voor Quick Amersfoort in de Hoofdklasse, maar nu Neptunus alsnog gepromoveerd is, keert de linkshandige werpster van Team Kingdom of the Netherlands terug in Rotterdam.

“Ik heb altijd gezegd dat ik graag bij Neptunus was gebleven, maar doordat er vorig jaar, vanwege Corona, geen promotie plaats kon vinden, moest ik wel vertrekken om op het hoogste niveau uit te komen. Vorige week ben ik door Neptunus uitgenodigd om het over een terugkeer te hebben en in dat gesprek kreeg ik al snel weer het positieve gevoel wat ik vorig jaar ook had.”, aldus Voortman op de website van Neptunus.

Coach Jut Stuij is zeer content met de terugkeer van de international. “We gaan op het hoogste niveau spelen en daar horen speelsters van het hoogste niveau bij. En dat is Eva natuurlijk in alle opzichten. Daarnaast weten we van vorig seizoen dat zij ook als persoon goed in de groep past en een grote meerwaarde heeft in de ontwikkeling van onze speelsters. Maar ook wij als staf leren veel van Eva door continu met haar te sparren en te luisteren naar haar ervaringen die zij met ons deelt.”

Voortman is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Volgens Jut Stuij blijft het daar niet bij: “We hebben afgelopen seizoen bewust gekozen voor een kleine en sterke groep in een korte competitie. Komend seizoen zal veel langer en intensiever zijn en daar hebben we een grotere selectie voor nodig. De speelsters van vorig seizoen blijven allemaal bij ons, op Kristin Hawkins na, die terug is gekeerd naar Atlanta, USA. De komende weken zullen we nog een paar speelsters presenteren, maar het wordt geen stortvloed aan nieuwe namen.”

De overschrijvingstermijn voor de Hoofdklasse softbal duurt tot en met 15 november.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse