Softbal

Wissink terug naar Tex Town Tigers

Foto: © Jan Kruijdenberg

Wissink terug naar Tex Town Tigers

In aanloop naar de overschrijvingstermijn heeft Tex Town Tigers vandaag de nieuwste aanwinst voor het aankomende seizoen gepresenteerd. De Enschedese softbal hoofdklasser heeft international Laura Wissink weer aan haar selectie toegevoegd. Haar komst werd voorafgegaan door de presentatie van Rob Hassink als nieuwe hoofdcoach.

Tex Town Tigers sloot voor het tweede jaar op rij de competitie af met een derde plaats. Dat was de beste eindklassering sinds de ploeg in 2010 in de Holland Series stond. De club won 27 van haar 42 wedstrijden en bleef daarmee titelverdedigster ROEF! en Quick Amersfoort in het klassement voor.

Bij die club uit Amersfoort speelde de afgelopen twee seizoenen Laura Wissink. Maar de international keert nu dus weer terug naar de club waar ze is begonnen met softballen en waar ze in 2012 haar debuut maakte in de hoofdklasse. Met Wissink verliest Quick Amersfoort opnieuw een belangrijke speelster. Eerder deze week werd bekend dat Eva Voortman Quick Amersfoort inruilt voor het Rotterdamse Neptunus. Wissink was dit seizoen goed voor 46 honkslagen (.400) met drie homeruns en 27 binnengeslagen punten.

Nieuwe hoofdcoach

Eerder deze week presenteerde Tex Town Tigers ook al een nieuwe hoofdcoach. Dat wordt Rob Hassink, die het afgelopen jaar al één van de coaches was bij de softbalselectie van de Enschedese club. In de afgelopen seizoenen was Hassink in verschillende rollen verbonden aan de hoofdmacht. Naast Hassink bestaat de technische staf komend seizoen ook uit Rien Smulders, Robbert Heuvelman, Martijn Guillot en Stanley Kock. De afgelopen twee seizoenen had Tex Town Tigers geen vaste hoofdcoach.

Hassink was zelf dit jaar nog actief als softballer. Hij maakte tijdens het Europees kampioenschap zijn debuut voor het Nederlands softbalteam. In negen wedstrijden op het EK kwam hij in het Tsjechische Ledenice tot zes hits (.375) en tien gescoorde punten. Ook nam hij deel aan de Coed Slowpitch European Super Cup, waar hij met zijn ploeg derde werd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal