Honkbal

Raydley Legito naar Curaçao Neptunus

Raydley Legito naar Curaçao Neptunus

Nadat met Jiandido Tromp al het vertrek van Shaldimar Daantji is opgevangen, heeft Curaçao Neptunus nu ook een opvolger in huis gehaald voor de vertrokken Belgische international Benjamin Dille. Bij de Rotterdamse club keert komend seizoen Raydley Legito terug.

Legito gaat volgend seizoen spelen voor de club waartegen hij vorig jaar op 23 juli in dienst van L&D Amsterdam zijn debuut maakte in de hoofdklasse. Hij speelde in 2020 elf wedstrijden mee in de reguliere competitie en maakte dit jaar definitief de stap naar de hoofdmacht.

In 35 wedstrijden kwam Legito dit jaar tot negentien honkslagen (.221). Hij sloeg drie tweehonkslagen, scoorde dertien runs en sloeg zes punten binnen. Verdedigend maakte de tweede honkman slechts vijf fouten (.965). Vorige maand veroverde de tweede honkman met L&D Amsterdam de landstitel. In de Holland Series werd Curaçao Neptunus verslagen.

Voetsporen

De achttienjarige Legito verruilt nu de landskampioen voor de verliezend finalist. Daarmee keert hij terug naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Hij treedt daarmee bovendien in de voetsporten van zijn vader Railey Legito, die in dertien seizoenen voor het Rotterdamse Neptunus speelde in de hoofdklasse. In die periode won de recordinternational acht landskampioenschappen, de laatste in 2016.

Legito kwam in actie voor verschillende nationale jeugdteams. Zo nam hij met het U15 Koninkrijksteam deel aan het Europees kampioenschap in 2017 en het wereldkampioenschap in 2018. Met het U18 Koninkrijksteam werd hij dit jaar Europees kampioen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal