Honkbal

Honkbalweek Haarlem keert in 2022 in nieuwe vorm terug!

Honkbalweek Haarlem keert in 2022 in nieuwe vorm terug!

Vrijdag 8 juli 2022. Zet die datum in je agenda, want dan keert de Honkbalweek Haarlem terug. Na een door COVID-19 afgelaste editie in 2020, keert de Honkbalweek volgend jaar terug in een gewijzigde opzet. In samenspraak met de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softballbond (KNBSB) heeft de toernooiorganisatie besloten een aantal veranderingen door te voeren waardoor het toernooi nog beter en aantrekkelijker wordt.

Toernooiopzet

De Honkbalweek gaat naar acht dagen, met drie wedstrijden per dag en de finale van het toernooi op vrijdagavond 15 juli 2022. De beslissing om de Honkbalweek te verkorten is mede tot stand gekomen door de wens van de organisatie om alle honkballiefhebbers in Nederland van het toernooi te kunnen laten genieten en speciaal daarom is de KNBSB bereid het competitieprogramma in Nederland in het weekend van 9 en 10 juli stil te leggen.

Om aan te sluiten bij de internationale ontwikkelingen en de koers van de World Baseball and Softball Confederation (WBSC), zullen de wedstrijden tijdens de Honkbalweek Haarlem zeven innings lang zijn. Met deze beslissing is het mogelijk om drie wedstrijden per dag te kunnen faciliteren en levert het toernooi meer ruimte voor momenten van beleving en vermaak passend bij de Honkbalweek Haarlem.

Deelnemers

De Honkbalweek gaat er van uit dat er ook in 2022 weer met zes teams gespeeld wordt. Vooralsnog hebben Team Kingdom of the Netherlands, Chinese Taipei, Japan en Italië hun deelname toegezegd. Met twee andere deelnemende landen verkeren de onderhandelingen momenteel in een vergevorderd stadium.

Volgens Guus van Dee, voorzitter van het organisatiecomité, waren veranderingen noodzakelijk. “De veranderingen komen vooral voort uit ons streven, naast natuurlijk onze trouwe bezoekers, meer en ook nieuwe fans te bereiken. Bovendien liepen de sponsorinkomsten licht terug. We hebben daarom het sportmarketingbureau ByBP gevraagd naar de opzet van ons toernooi en de toekomst te kijken. Daarnaast hebben we onze samenwerking met de KNBSB geïntensiveerd. Dat alles heeft tot bovenstaand resultaat geleid, waarbij honkbal centraal staat, maar er ook ruimte is voor vernieuwende elementen, zoals een All-Star Game, een Homerun Derby of andere verrijkingen van ons toernooi.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal