Honkbal

Raily Legito nieuwe hoofdcoach Curaçao Neptunus

Foto: © Rob Jelsma

Raily Legito nieuwe hoofdcoach Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus heeft een vervanger gevonden voor hoofdcoach Ronald Jaarsma. De Rotterdamse club heeft oud-speler Raily Legito aangetrokken als nieuwe manager voor de hoofdmacht. De presentatie van Legito volgt enkele dagen na het bericht over de komst van Raydley Legito. “Legito heeft als speler een lange en succesvolle carrière opgebouwd bij Neptunus en heeft zich bewezen als iemand met zeer veel kennis en ervaring in het honkbal”, aldus Neptunus-voorzitter Jorian van Acker.

Met Legito haalt Curaçao Neptunus een brok aan ervaring in huis. De 43-jarige coach speelde tussen 1999 en 2016 achttien seizoenen in de hoofdklasse. Dat deed hij achtereenvolgens voor ADO (1999-2001), PSV (2002 en 2003) en het Rotterdamse Neptunus. Met deze laatste club won Legito achtmaal de landstitel. Ook won hij met Neptunus de Europa Cup I in 2004 en 2015 en de Europa Cup II in 2007.

Legito sloot na het seizoen 2016 zijn hoofdklasseloopbaan als speler af met een slaggemiddelde van .323. Na zes jaar keert Legito nu als hoofdcoach terug in de hoogste competitie van Nederland. Bij Curaçao Neptunus wordt Raily Legito herenigd met zijn achttienjarige zoon Raydley Legito, die vier dagen geleden al overkwam van landskampioen L&D Amsterdam. De jonge Legito is één van de talenten die onder leiding van Raily Legito de komende jaren voor nieuwe successen bij de Rotterdamse club moeten zorgen.

Optimale prestaties

“We denken dat hij het juiste profiel heeft om de mix van jong talent en ervaren ex-profs te begeleiden naar optimale prestaties”, licht Van Acker de keuze voor de nieuwe hoofdcoach toe. “Zijn visie op het spel en het team spreekt het bestuur erg aan. We hebben er veel vertrouwen in dat het team onder leiding van Raily nieuwe successen gaat behalen op Nederlands en Europees niveau.” Ervaring als coach deed Legito onder meer op tijdens het World Port Tournament van 2019. Op dat toernooi was hij voor de nationale ploeg van Curaçao de bench-coach naast manager Antonio Balentina.

De coachingstaf van Curaçao Neptunus krijgt komend seizoen nog een nieuw gezicht. Van Curaçao komt de 39-jarige voormalig profhonkballer Quincy Ascencion. Hij was eerder coach van Sta Rosa Indians op Curaçao. Bij Neptunus wordt Ascencion de coach op het derde honk. In de technische staf vervangt Diegomar Markwell de vertrokken Elton Koeiman als pitching-coach. De 41-jarige Markwell blijft als pitcher ook beschikbaar voor Legito. Jan Collins (bench coach) en Wim Martinus (eerste honk coach) blijven ook actief voor de Rotterdammers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal