Honkbal

Tromp staat in Nicaragua al op twee homeruns

Tromp staat in Nicaragua al op twee homeruns

Jiandido Tromp en Roger Bernadina zijn volgend seizoen teamgenoten bij Curaçao Neptunus. Ondertussen kunnen zij vast aan elkaar wennen, want zij spelen beiden in het outfield van Léones de Leon in Nicaragua.

Daar is eerder deze maand de Winter League begonnen. Een landelijke competitie van vijf profteams die in de eerste ronde 30 maal – verdeeld over 15 blokken van twee wedstrijden – tegen elkaar uitkomen. Een sterke competitie waaraan ook verschillende gelouterde profs uit de Major League meedoen. De verschillen in de uitslagen zijn daarom klein en de wedstrijden over het algemeen reuze spannend.

Léones de Leon is de eerste speelweek begonnen met twee overwinningen en twee nederlagen en bekleed daarmee momenteel de tweede plaats.

Estadio Héroes y Mártires de Spetembre, de thuisbasis van Léones de Leon. In de huidige vorm is het stadion ruim tweemaal zo groot als het Neptunus Familiestadion in Rotterdam

Succes in het slagperk

Onze landgenoten doen goed mee, maar het is voornamelijk Jiandido Tromp die zich in het slagperk weet te roeren.

Tegen Tren del Norte kwam hij in de tweede wedstrijd tot 3 uit 4; tegen Gigantes de Rivas kwam hij in de eerste wedstrijd tot zijn eerste homerun. Inmiddels slaat Tromp 4 uit 16 (.250) met twee homeruns.

Roger Bernadina kwam in de tweede wedstrijd tegen Tren del Norte ook tot een fraai slaggemiddelde: 2 uit 4, maar bleef in de daaropvolgende wedstrijden steken op twee runs.

We zullen jullie de komende weken op de hoogte blijven houden van de prestaties van onze Nederlandse spelers in deze sterke competitie.

https://www.youtube.com/watch?v=r_wrzoRlUEM

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal