HB Hoofdklasse

U23 international Dave Janssen nieuwe versterking Curaçao Neptunus

Foto: Bob Prins

U23 international Dave Janssen nieuwe versterking Curaçao Neptunus

De selectie van Curaçao Neptunus wordt volgend seizoen versterkt met de komst van de talentvolle catcher Dave Janssen. De 22-jarige Brabander speelt momenteel voor Indian Hills community college in de Verenigde Staten. Na afloop van het collegeseizoen voegt hij zich bij de selectie van hoofdcoach Raily Legito. Daarmee is hij op tijd terug voor het belangrijke European Champions Cup toernooi, begin juni.

In het afgelopen seizoen kwam Janssen nog uit voor Twins Oosterhout. Ook was hij catcher voor Team Kingdom of the Netherlands U23. Met dat team werd hij Europees Kampioen en kwam hij uit op het WK in Mexico. Janssen valt in het bijzonder op door zijn sterke defensieve kwaliteiten en uitstekende arm.

In Rotterdam gaat Janssen een catching duo vormen met de ervaren international Dashenko Ricardo. Onder diens begeleiding kan de talentvolle Brabander zich de komende jaren verder ontwikkelen en doorgroeien tot de nieuwe vaste catcher voor Curaçao Neptunus.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse