HB Hoofdklasse

Sulbaran verruilt Amsterdam voor Neptunus

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Sulbaran verruilt Amsterdam voor Neptunus

Één van de toppitchers van Nederland, Juan Carlos Sulbaran, wordt in seizoen 2022 toegevoegd aan de pitching staff van hoofdcoach Raily Legito. Hij neemt de plek in van Diegomar Markwell, die als (spelend) pitching coach minder innings voor zijn rekening gaat nemen op de heuvel.

De 32-jarige inwoner van Dordrecht komt over van L&D Amsterdam. Voor die ploeg was de geboren Curaçaoënaar dit jaar één van de belangrijkste werpers. Hij sloot het hoofdklasseseizoen af met de meeste overwinningen, innings en strikeouts voor de landskampioen. In de Holland Series tegen Curaçao Neptunus maakte Sulbaran in Game 2 een sterke indruk, door de volledige wedstrijd uit te gooien en zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten in de series.

Vaste waarde Team Kingdom of the Netherlands

Sinds 2008 maakt Sulbaran ook deel uit van het Team Kingdom of the Netherlands. In dat jaar deed hij mee aan de Olympische Spelen in Beijing. In 2011 was hij onderdeel van het team dat in Panama wereldkampioen honkbal werd. Voor die verdienste werd ook Sulbaran uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen seizoen was de ervaren prof de startende werper in de gewonnen EK-finale tegen Israël.

Sulbaran begon op 19-jarige leeftijd als prof voor de Cincinnati Reds in de VS. In de jaren erna speelde hij voor minor leagueteams van onder meer Kansas City Royals en St Louis Cardinals. In totaal gooide Sulbaran in 8 seizoenen bijna 1000 innings op verschillende niveaus in de Minor Leagues. Sinds 2019 speelt Sulbaran in de Nederlands hoofdklasse, de laatste twee seizoenen voor L&D Amsterdam.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse