Softbal

Bondscoach Kosterink presenteert selectie voor WK U18

Team Kingdom of the Netherlands pakte eerder dit jaar brons op het EK en gaat in december met een iets andere selectie naar het WK in Peru.

Bondscoach Kosterink presenteert selectie voor WK U18

Het internationale softbalseizoen krijgt komende maand nog een laatste toetje. Het Zuid-Amerikaanse Peru is dan de gastheer voor het wereldkampioenschap voor speelsters van 18 jaar en jonger. Het is het eerste mondiale toernooi sinds het Olympisch softbaltoernooi in Tokyo afgelopen zomer. Uiteraard is Team Kingdom of the Netherlands U18 van de partij om Europa te vertegenwoordigen. Bondscoach Saskia Kosterink heeft haar selectie voor het WK bekendgemaakt.

Het U18 WK is de opvolger van het U19 wereldkampioenschap, dat tussen 2015 en 2019 drie keer op rij werd gewonnen door de Verenigde Staten. Omdat het toernooi vanwege corona een jaar verschoven is, mogen speelsters die voor de editie van vorig jaar nog U18 waren ook meedoen en zo is het de facto toch weer een soort WK U19 geworden.

Het Koninkrijksteam start het wereldkampioenschap op 6 december direct na de officiële openingsceremonie. Voor deze opening in de avond worden op maandag 6 december al vijf wedstrijden gespeeld. Negen landen nemen deel aan het WK in Lima (Peru). Zij spelen onderling een halve competitie met in totaal 36 wedstrijden.

Finale

Na de eerste wedstrijd tegen gastland Peru (nummer 30 op de wereldranglijst) op het hoofdveld van het Complejo Deportivo Villa Maria del Triunfo speelt Oranje achtereenvolgens nog tegen Zuid-Afrika (26), Taiwan (6), Tsjechië (13), Verenigde Staten (2), Puerto Rico (5) en Mexico (4).

De Nederlandse ploeg sluit de eerste speelronde op zaterdag 11 december af met een wedstrijd tegen Colombia, met de veertigste plaats het laagst geklasseerde team op het WK. Op zondag 12 december spelen de beste twee teams de finale. De nummers drie en vier spelen eerder op de dag om het brons.

Selectie

Voor het WK heeft Kosterink een iets andere selectie tot haar beschikking dan voor het EK van afgelopen zomer waar het team brons pakte. Zo zijn bijvoorbeeld Michelle Schuur en Nienke Weis toegevoegd aan de selectie. De volledige selectie wordt in onderstaande video aan je voorgesteld:

Pitchers
Esmee Ames
Lisa Brink
Lauren Heijnsdijk
Nienke Weis
Catchers
Sietske Drijvers
Tenley Boersma
Yarah Zuiver
Infield/Outfield
Amy-Lynn Felix
Else-Fieke de Boer
Julia Kwakernaak
Reganied Franka
Renske Tellekamp
Sanne van der Putten
Sarah Evers
Laura Schouten
Michelle Schuur
Staff
Saskia KosterinkBondscoach
Sanne BolhuisAssistent coach
Judith v/d BergPitching coach

Programma (Nederlandse tijd)

  • Dinsdag 7 december om 01.00 uur: Peru – Nederland
  • Dinsdag 7 december om 18.00 uur: Zuid-Afrika – Nederland
  • Dinsdag 7 december om 20.30 uur: Taiwan – Nederland
  • Woensdag 8 december om 20.30 uur: Tsjechië – Nederland
  • Donderdag 9 december om 17.00 uur: Nederland – Verenigde Staten
  • Vrijdag 10 december om 19.30 uur: Nederland – Puerto Rico
  • Vrijdag 10 december om 22.30 uur: Nederland – Mexico
  • Zaterdag 11 december om 20.30 uur: Colombia – Nederland

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal