Honkbal

Neptunianen doen goed mee in de Winter League van Nicaragua

Neptunianen doen goed mee in de Winter League van Nicaragua

Hoewel er in ons deel van de wereld momenteel niet wordt gespeeld, gaat het honkbal in verschillende Midden-Amerikaanse landen gewoon door. De twee grootste Winter Leagues zijn die van de Dominicaanse Republiek en Nicaragua. Sinds het begin van de competitie in Nicaragua zijn twee spelers van Team Kingdom of the Netherlands en Curaçao Neptunus – Jiandido Tromp en Roger Bernadina – er actief voor Léones de Léon. Meervoudig kampioen en ook nu weer een van de kanshebbers voor de titel.

Jiandido Tromp (l) en Roger Bernadina

Nu een derde van de wedstrijden uit het eerste deel van de competitie is gespeeld, is het tijd voor een eerste tussenbalans. De competitie wordt dit jaar gedomineerd door Tigres de Chinandega; Léones de Léon, het team van Bernadina en Tromp, is een goede tweede op de ranglijst.

In aanvallend opzicht laten de teamgenoten van Curaçao Neptunus en het Koninkrijksteam regelmatig van zich horen. Jiandido staat met 4 homeruns inmiddels op een gedeelde tweede plek in het homerunklassement. Roger staat – samen met Jiandido – op de tweede plek van het klassement van de meeste driehonkslagen (2).

Aan slag komt Roger tot een gemiddelde van .270 en sloeg afgelopen nacht zijn eerste homerun. Jiandido slaat .264.

De eerste afvaller

De komende dagen wordt er veel gespeeld, begin volgende maand vindt namelijk de eerste schifting plaats. Dan wordt het aantal deelnemende teams teruggebracht van vijf naar vier. Op basis van de cijfers en statistieken van dit moment ligt het in de lijn der verwachting dat Tren del Norte gaat afvallen.

Het tweede deel van de competitie duurt tot eind december. Dan wordt er opnieuw naar de stand gekeken en gaan de nummers 1 en 2 met elkaar de strijd aan om de titel. Het nieuwe jaar is dan overigens al begonnen.

Meekijken naar de prestaties van onze landgenoten?

Dat werkt vanuit ons deel van de wereld het snelste via de website van de overkoepelende honkbalbond van Nicaragua. Op de dagen dat er wordt gespeeld wordt er op de site een Play-by-Play bijgehouden. Ale je daarop klikt krijg je een pagina te zien waarop ook het symbool van een videocamera is afgebeeld. Daarop klikken en je hebt streaming beeld. Vergelijkbaar met ons honkbal.tv.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal