EK 2021

Bondscoach ’t Hoen aan tafel bij koning en koningin

't Hoen aan tafel bij onder meer Koningin Maxima en Hans Kazan (midden achter) Foto: Jeroen van der Meyde - RVD

Bondscoach ’t Hoen aan tafel bij koning en koningin

Evert-Jan ‘t Hoen, de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands, mocht gisteren aanschuiven bij de uitblinkerslunch van koning Willem- Alexander en koningin Maxima op Paleis Noordeinde. Een lunch die een (aantal) keer per jaar georganiseerd wordt voor mensen die zich hebben onderscheiden met een bijzondere prestatie. De Europese Titel van het Koninkrijkteam was zo’n prestatie en bezorgde de hoofdcoach, namens het team, een plek aan tafel. “Ik ben zeer vereerd dat ik ben uitgenodigd.” 

Tekst: Jolien Storsbergen

Dat de koning een groot sportliefhebber is, is algemeen bekend, maar ook koningin Maxima bleek goed op de hoogte. ‘t Hoen vertelt: “Ze volgen veel op sportgebied en waren goed op de hoogte van onze prestatie. De koningin sprak ook direct over het Koninkrijksteam. Ik vond het leuk dat ze dat wist. Het leek ook alsof ze dat fijn vond dat ons team zo heet. Dat we door die benaming recht doen aan de belangrijke bijdrage van de spelers uit de verschillende landen binnen ons koninkrijk.” 

Hoewel het de eerste keer was dat de coach het paar en ook de andere genodigden aan tafel ontmoette, was er van spanning geen sprake. “Je zit aan tafel met mensen die je niet kent, die ik in het dagelijks leven ook niet tegen zou komen. Dat is bijzonder, maar de gesprekken zijn uiteindelijk niet anders dan de gesprekken die je normaal met iemand hebt. Over wat je doet, over het leven, over de situatie waar we nu met corona inzitten. Het waren leuke gesprekken. Ja, de sfeer was heel ontspannen.” 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021