Honkbal

European Champions Cup 2022 in Bonn

European Champions Cup 2022 in Bonn

Landskampioen L&D Amsterdam en runner-up Curaçao Neptunus reizen volgend jaar juni voor de European Champions Cup af naar Bonn. De Duitse club Bonn Capitals ontvangt van dinsdag 7 tot en met zondag 12 juni 2022 de acht sterkste clubs uit Europa voor het Europese clubtoernooi.

Bonn Capitals was dit jaar de grote verrassing tijdens de European Champions Cup. De Duitse club bleek een heuse reuzendoder en hield in zijn tweede European Champions Cup ooit zowel L&D Amsterdam als Curaçao Neptunus uit de finale. De Duitse honkballers eindigden uiteindelijk als tweede.

Met de tweede plaats in de Duitse Bundesliga heeft Bonn Capitals zich niet alleen opnieuw geplaatst voor het Europese clubtoernooi in 2022, maar de club uit Bonn mag het toernooi nu ook organiseren. De toewijzing van de organisatie gebeurde afgelopen weekend tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB in de Italiaanse hoofdstad Rome. Ook San Marino had zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het toernooi.

Sterkste clubs

Met dat besluit reizen de twee Nederlandse clubs komend voorjaar af naar Bonn, waar Kalian Sams en John Polonius in 2019 met homeruns het Nederlands Koninkrijksteam in de finale van het Europees kampioenschap langs Italië sloegen. Ook in 2001 was Bonn gastheer van het Europees kampioenschap en stapte Nederland tijdens de finale als winnaar van het veld.

Na de twee Europese kampioenschappen ontvangt Bonn Capitals volgend jaar voor het eerst de sterkste clubs uit Europa voor de European Champions Cup. Bonn Capitals is, na Regensburg (2017) nog maar pas de tweede Duitse stad die het Europese clubtoernooi organiseert.

Kampioen

In Bonn verdedigt Parmaclima zijn titel. Behalve de Nederlandse clubs L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus doen in juni verder ook de Tsjechische kampioen Arrows Ostrava en nummer twee Draci Brno mee. De tweede Duitse deelname komt van de Duitse kampioen Heidenheim Heideköpfe. San Marino completeert het deelnemersveld. De club uit het ministaatje werd dit jaar kampioen in de Italiaanse Serie A1.

De European Champions Cup wordt voor het eerst sinds 2017 gespeeld zonder Frans clubteam. Afgelopen voorjaar degradeerde Rouen Huskies naar de CEB Cup. Dat toernooi werd dit jaar gewonnen door Draci Brno, waardoor Tsjechië nu voor het eerst sinds 2014 weer twee teams op het hoogste Europese niveau heeft.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal