EK U12 2022

Jeugd EK’s in Tsjechië en Oostenrijk

Jeugd EK’s in Tsjechië en Oostenrijk

Het U18 Europees kampioenschap honkbal wordt deze zomer gehouden in Tsjechië. Het EK voor spelers van twaalf jaar en jonger vindt plaats in het Oostenrijkse Wenen. Dat is afgelopen weekeinde bekendgemaakt tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB in het Italiaanse Rome.

De Europese honkbalbonden kwamen afgelopen weekend samen op het hoofdkantoor van het Italiaanse Olympisch comité voor het laatste congres van de CEB voordat de honkbalbond in februari volgend jaar officieel overgaat in de WBSC Europe. Tijdens het congres werd onder andere de speelkalender voor 2022 besproken.

De organisatie van het grootste honkbaltoernooi werd toegewezen aan Barcelona. De Spaanse stad mag de tweede editie organiseren van de Super6. De eerste editie werd in 2018 gehouden in Hoofddorp. Behalve Barcelona hadden ook Israël en Rusland interesse getoond in de organisatie van het evenement. De Super6 wordt van 5 tot en met 10 september 2022 gespeeld tussen de zes beste Europese honkbal- en softballanden.

U18 Europees kampioenschap

Na twee edities in Italië (Grosseto en Macerata) wordt volgend jaar Tsjechië gastheer van het U18 Europees kampioenschap. Op dit moment bekijkt de Tsjechische honkbalbond in welke stad of steden het toernooi wordt gehouden. Daarbij kijkt de bond ook naar omliggende landen. Ook in 2013 (Praag) en 2015 (Ostrava) organiseerden de Tsjechen het toernooi. Beide edities werden toen gewonnen door Italië.

Aan het U18 EK doen van 13 tot en met 21 augustus twaalf landen mee. Het Nederlands Koninkrijksteam verdedigt zijn Europese titel. Oranje was in juni van dit jaar in de finale met 2-6 te sterk voor het dan toe nog ongeslagen Italië. Het Koninkrijksteam won ook de voorgaande edities in 2018 en 2016.

U12 Europees kampioenschap

Het U12 Europees kampioenschap keert na vier jaar terug naar Oostenrijk. In dat jaar werd het toernooi gehouden in Wiener Neustadt. Volgend jaar is van 5 tot en met 10 juli Wenen de speellocatie.

Het Europees kampioenschap honkbal voor vrouwen wordt van in de eerste week van augustus gehouden in Montpellier. Deze Franse stad zou dit jaar al gastheer zijn van de tweede editie van dit EK, maar dat toernooi ging vanwege het coronavirus niet door.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2022