HB Hoofdklasse

Neptunus en DSS/Kinheim presenteren komst (jeugd)internationals

Jayden Gonesh is één van de aanwinsten van Curaçao Neptunus. (Foto: Bob Prins)

Neptunus en DSS/Kinheim presenteren komst (jeugd)internationals

Zowel Curaçao Neptunus als DSS/Kinheim hebben zich in de transferperiode, die vanavond om 23.59 uur eindigt, versterkt met een aantal jeugdinternationals. Zijn dat bij Neptunus twee spelers van Team Kingdom of the Netherlands U23, waarvan er één al debuteerde in het A-Team, bij Kinheim zijn het spelers van Oranje U18.

Na het vertrek van Dudley Leonora naar San Marino, moest Curaçao Neptunus op zoek naar een vervanger. Die zoektocht heeft resultaat opgeleverd. Met ingang van seizoen 2022 wordt Sheadion Jamanika toegevoegd aan de selectie van Raily Legito.

Jamanika is geen onbekende op de Rotterdamse velden. Eerder kwam hij uit voor Rotterdam Unicorns en Neptunus Tridents.

De 23-jarige Jamanika kwam het afgelopen seizoen uit voor Silicon Storks uit Den Haag. Een hoog slaggemiddelde (.320) in combinatie met veel vrije lopen (20!) zorgde voor het hoogste On Base Percentage van zijn team (.427). Dit – in combinatie met sterk spel in de verdediging – leverde hem een plek op in Team Kingdom of the Netherlands U23. Met dat team veroverde hij de Europese titel en kwam hij uit op het WK in Mexico.

Naast Jamanika maakt ook werper Jayden Gonesh de overstap van Silicon Storks naar Curaçao Neptunus. Ook Gonesh werd Europees Kampioen met U23, een trucje dat hij met de senioren in Italië in september herhaalde. Gonesh kwam voor Storks uit als starter en als reliever en staat te boek als één van de grootste pitching talenten van Nederland.

DSS/Kinheim

Ook in Haarlem is een aantal aanwinsten gepresenteerd via social media. Twee van deze aanwinsten werden afgelopen zomer Europees Kampioen met het Koninkrijksteam U18. Werper Dorian Lippens komt over van Amsterdam Pirates, waar hij kampioen werd met het tweede team en zijn debuut maakte in de Hoofdklasse voor L&D Amsterdam. Van HCAW-2 maakt utility player Jesse Velders de overstap. Hij neemt teamgenoot Kaien Oukes, die in 2019 nog uitkwam voor het Koninkrijksteam U15, mee naar Haarlem.

Ook jeugdinternationals Sem Kuijper en Matis Crouwel, die met Lippens en Velders Europees Kampioen U18 werden, maken definitief de overstap naar het eerste team van DSS/Kinheim. De twee jonge talenten begonnen het afgelopen seizoen nog in het tweede team van de Haarlemmers, maar waren richting het einde van het seizoen vaste krachten in de basis van het eerste team.

Morgen lees je op Honkbalsoftbal.nl meer over de transfers in de Hoofdklasse.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse