Softbal

UPDATE: U18 Koninkrijksteam opent WK tegen Peru

UPDATE: U18 Koninkrijksteam opent WK tegen Peru

[UPDATE] Zuid-Afrika heeft zich teruggetrokken voor het WK vanwege de restricties door de opgelegde coronamaatregelen. Dat heeft uiteraard effect op het speelschema van Team Kingdom of the Netherlands. Het aangepaste speelschema vind je onderaan dit bericht.

8 november

De softbalsters van het U18 Nederlands Koninkrijksteam openen het wereldkampioenschap over vier weken met een wedstrijd tegen gastland Peru. De eerste editie van het WK voor speelsters van 18 jaar en ouder vindt van maandag 6 tot en met zondag 12 december plaats in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Het internationale softbalseizoen krijgt komende maand nog een laatste toetje. Het Zuid-Amerikaanse Peru is dan de gastheer voor het wereldkampioenschap voor speelsters van 18 jaar en ouder. Het is het eerste mondiale toernooi sinds het Olympisch softbaltoernooi in Tokyo afgelopen zomer. Het U18 WK is de opvolger van het U19 wereldkampioenschap, dat tussen 2015 en 2019 drie keer op rij werd gewonnen door de Verenigde Staten.

Het Nederlands Koninkrijksteam start het wereldkampioenschap op 6 december direct na de officiële openingsceremonie. Voor deze opening in de avond worden op maandag 6 december al drie wedstrijden gespeeld. Acht landen nemen deel aan het WK in Lima (Peru). Zij spelen onderling een halve competitie waarna de bovenste vier landen uiteindelijk om de medailles spelen.

Finale

Na de eerste wedstrijd tegen gastland Peru (nummer 30 op de wereldranglijst) op het hoofdveld van het Complejo Deportivo Villa Maria del Triunfo speelt Oranje achtereenvolgens nog tegen Taiwan (6), Tsjechië (13), Verenigde Staten (2), Puerto Rico (5) en Mexico (4).

De Nederlandse ploeg sluit de eerste speelronde op zaterdag 11 december af met een wedstrijd tegen Colombia, met de veertigste plaats het laagst geklasseerde team op het WK. Op zondag 12 december spelen de beste twee teams de finale. De nummers drie en vier spelen eerder op de dag om het brons.

Programma (Nederlandse tijd)

  • Dinsdag 7 december om 01.00 uur: Peru – Koninkrijksteam
  • Dinsdag 7 december om 19.30 uur: Taiwan – Koninkrijksteam
  • Woensdag 8 december om 18.00 uur: Koninkrijksteam – Tsjechië
  • Donderdag 9 december om 19.30 uur: Verenigde Staten – Koninkrijksteam
  • Vrijdag 10 december om 18.00 uur: Koninkrijksteam – Puerto Rico
  • Vrijdag 10 december om 22.30 uur: Koninkrijksteam – Mexico
  • Zaterdag 11 december om 22.30 uur: Colombia – Nederland

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal