Softbal

Ook Taiwan op WK te sterk voor Koninkrijksteam

Ook Taiwan op WK te sterk voor Koninkrijksteam

Op het WK in Peru heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 ook de tweede wedstrijd verloren. Het sterke Taiwan was in een gelijkopgaande wedstrijd uiteindelijk met 11-5 te sterk.

Net als een dag eerder zorgden twee veldfouten in één inning ervoor dat de tegenstander de voorsprong kon nemen tegen het Koninkrijksteam. In de tweede inning nam Taiwan een 3-0 voorsprong nadat de eerste twee slagvrouwen via een veldfout op het honk gekomen waren.

De ploeg van bondscoach Kosterink toonde echter veel veerkracht in deze wedstrijd. Te beginnen in de vierde inning, waarin Sietske Drijvers haar team met één klap terugbracht in de wedstrijd. Haar 2-run homerun zorgde voor een 2-3 tussenstand. De Taiwanese slagploeg, die eerder op de dag ook Puerto Rico had verslagen, bleek echter zeer sterk en scoorde in de gelijkmakende slagbeurt op het werpen van Lisa Brink nog eens drie runs.

@honkbalsoftbalnl

Sietske Drijvers drives one to left field! ##TeamKingdomNL ##homerun ##softball ##fastpitch ##peru ##netherlands ##worldchampionship ##wbsc ##europeansoftball

♬ original sound – honkbalsoftbalnl

Toch was de wedstrijd nog niet voorbij. In de vijfde en in de zesde inning kwam Oranje namelijk opnieuw tot scoren. In de vijfde inning maakte Renske Tellekamp gebruik van de controleproblemen van de Taiwanese pitcher. Een bases loaded walk bracht het Koninkrijksteam weer iets dichterbij, maar met één uit en volle honken werd er niet verder geprofiteerd van deze grote kans. Taiwan scoorde in de vijfde inning ook en zo moest in de zesde inning opnieuw een achterstand van vier punten weggewerkt worden.

Opnieuw had de pitcher van Taiwan wat moeite met het vinden van de slagzone en met de honken vol was het Sanne van der Putten die met haar two-run single een flinke deuk in de voorsprong van Taiwan sloeg. Ook in deze slagbeurt kreeg Oranje meer kansen om te scoren, maar de gelijkmaker viel niet. Dat bleek het kantelpunt van de wedstrijd, want na deze gemiste kansen van het Koninkrijksteam sloeg Taiwan in de zesde inning genadeloos hard toe met vier runs om zo de uiteindelijke uitslag van 11-5 op het scorebord te brengen.

Ook in de zevende inning kreeg het Koninkrijksteam nog de honken vol, maar opnieuw werden de scoringskansen niet benut. Dat zal ongetwijfeld het aandachtspunt voor de ploeg van Kosterink zijn voor de volgende wedstrijden, want liefst tien honkloopsters werden op de honken achtergelaten vandaag. Morgen is om 18.00 uur Tsjechië de volgende tegenstander van dit WK in een Europese clash in Lima. Deze wedstrijd bekijk je uiteraard weer live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal