Softbal

Koninkrijksteam U18 opent WK met nederlaag tegen gastland Peru

Sietske Drijvers glijdt langs de tikactie en is safe op thuis (Foto: WBSC)

Koninkrijksteam U18 opent WK met nederlaag tegen gastland Peru

Voor de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U18 is het WK in Peru afgelopen nacht begonnen. Direct na de openingsceremonie was in Lima gastland Peru de tegenstander. In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk helaas Peru dat met 3-1 aan het langste eind trok.

Het Koninkrijksteam pakte in de tweede inning wel de voorsprong. Sietske Drijvers sloeg de eerste van zes Nederlandse honkslagen in dit duel en kon scoren op een zeer fraai uitgevoerde squeeze door Else-Fieke de Boer, die zelf sneuvelde op het eerste honk, maar Drijvers met een prachtige sliding net langs de handschoen van de catcher zag binnenglijden.

@honkbalsoftbalnl

Sietske Drijvers triples to right centerfield for the U19 team of ##TeamKingdomNL✅ ##softball ##triple ##fastpitch ##worldchampionship ##peru ##netherlands

♬ original sound – honkbalsoftbalnl

In de derde inning kwam Peru terug toen de tot dan toe prima gooiende startend werpster Nieke Weis tegen wat controleproblemen aanliep. Een geraakt werper en twee vrije lopen zorgden met één uit voor volle honken en toen besloot bondscoach Saskia Kosterink in te grijpen. Zij bracht reliever Esmee Ames in de wedstrijd, die de schade wist te beperken tot één punt via een sacrifice fly.

Oranje werd nog een paar keer dreigend, bijvoorbeeld na de tweehonkslag van Tenley Boersma in de vijfde inning, maar kon steeds net niet dat belangrijke punt over de thuisplaat slaan. Dat lukte Peru in de gelijkmakende vijfde slagbeurt wel. Akemy Gonzales opende de slagbeurt met een honkslag en schoof op een bunt en een veldfout door naar het tweede honk. Met loopsters op eerste en tweede honk zorgde een nieuwe honkslag voor het tweede Peruaanse punt en op een nieuwe veldfout scoorde ook de 3-1.

Die slordigheden kwam het Koninkrijksteam helaas niet meer te boven en zo ging de eerste wedstrijd van dit WK verloren. Esmee Ames kreeg de loss, maar gooide goed. In 3.2 innings in relief kreeg zij twee onverdiende punten tegen en gooide zij zes keer drie slag. Aanvallend vielen Sietske Drijvers, met een triple en een run, en Tenley Boersma, met twee hits, waaronder een double, positief op.

@honkbalsoftbalnl

@Esmee ames throws a quality 3.2 innings with 6 k’s for Team Kingdom NL U19 at the WBSC U19 World Championship. ##teamkingdomnl ##softball ##fastpitch ##peru ##netherlands ##worldchampionship

♬ original sound – honkbalsoftbalnl

De volgende wedstrijd is vanavond al. Dan staat namelijk om 19.30 uur het duel tegen het sterke Taiwan op het programma. Die wedstrijd bekijk je live via Honkbalsoftbal.nl! De directe link naar de stream vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal