Softbal

Tsjechië in thriller nipt langs Koninkrijksteam U18

Foto: WBSC

Tsjechië in thriller nipt langs Koninkrijksteam U18

In de derde wedstrijd van het WK heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 een nipte nederlaag geleden tegen Tsjechië. In een spannende wedstrijd waren het opnieuw een veldfout en een aantal gemiste kansen, die de ploeg nekten. De Tsjechen gingen er daardoor met een 2-1 overwinning vandoor en staan nu op twee overwinningen, terwijl het Koninkrijksteam na drie wedstrijden nog met lege handen staat.

Op de pitcherplaat stond voor het Koninkrijksteam vanavond Esmee Ames, die net als eerder tegen Peru een ijzersterke wedstrijd gooide. Ames gooide uiteindelijk zelfs een complete game, waarin zij slechts één verdiend punt tegen kreeg en de Tsjechische slagploeg op slechts vijf honkslagen hield.

Al in de eerste inning kreeg Oranje de kans om te scoren nadat Sanne van der Putten (leadoff single) en Tenley Boersma (vier wijd) het honk bereikten met nul uit. Twee strikeouts en een popout in het infield maakten echter een einde aan de dreiging. Een inning later kregen de Nederlandse talenten eerste en tweede honk bezet met 1 uit na een hit by pitch (Else-Fieke de Boer) en een vrije loop (Reganied Franka), maar ook nu kwam de Tsjechische werpster Kindermannová met twee strikeouts uit de inning.

En ook in de derde inning zorgden singles van Boersma en Sietske Drijvers voor loopsters op de honken. Deze keer waren het loopsters op eerste en derde honk met nul uit. Op een grondbal van Julia Kwakernaak schoof Drijvers door naar het tweede honk, terwijl Kwakernaak zelf sneuvelde op het eerste honk. Ook nu kwam Kindermannová echter knap uit de problemen en als het ene team de kansen niet benut, slaat het andere team keihard toe.

Wilde worp

Twee honkslagen en een sacrifice bunt gaven de Tsjechen in de vierde inning loopsters op het tweede en derde honk met één uit. De tweede nul viel snel toen Esmee Ames zelf een vangbal maakte en zo leek ook Tsjechië een grote scoringskans te verkwanselen. Op een wilde worp kwam toch het eerste Tsjechische punt over de thuisplaat. In een poging dit punt te voorkomen, maakte catcher Boersma een foute aangooi, waarop zelfs de loopster van het tweede honk kon scoren. Het zouden de enige runs zijn die Tsjechië in deze wedstrijd scoorde. Ames stond hierna nog maar één honkslag toe.

In de gelijkmakende slagbeurt kwam Reganied Franka op het eerste honk met vier wijd. Zij stal het tweede honk en schoof naar het derde honk op de grondbal van Michelle Schuur. Sanne van der Putten sloeg vervolgens, net als een dag eerder, Franka over de thuisplaat met een RBI-single. De eerstvolgende Oranje honkloopster liet op zich wachten tot er twee uit waren in de gelijkmakende zevende slagbeurt. Tenley Boersma sloeg toen een honkslag, maar bleef achter op het eerste honk, nadat Kindermannová haar complete game bekroonde met haar twaalfde strikeout.

Naast Esmee Ames als pitcher vielen vandaag Tenley Boersma en Sanne van der Putten (RBI) met twee hits positief op. Morgen wacht het Koninkrijksteam een hele zware tegenstander. Dan staat om 19.30 uur Nederlandse tijd het duel tegen Team USA op het programma. Die wedstrijd bekijk je uiteraard weer live via honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal