Softbal

Koninkrijksteam U18 niet opgewassen tegen titelfavoriet USA

Foto: WBSC

Koninkrijksteam U18 niet opgewassen tegen titelfavoriet USA

Waar Team Kingdom of the Netherlands U18 in de eerste drie wedstrijden van het WK telkens goed in de wedstrijd bleef en kans had om te winnen, was daar in het duel tegen titelfavoriet Team USA geen moment sprake van. Na vier innings zonder Oranje honkslagen stond er een 10-0 einduitslag op het scorebord.

Lisa Brink, die gisteren de Riet Vermaat Award won, begon op de plaat voor het Koninkrijksteam en maakte twee snelle nullen in de eerste inning, maar kreeg vervolgens met loopsters op eerste en tweede honk vier honkslagen op rij tegen, waaronder twee triples. Op deze honkslagen scoorden de Amerikanen vijf runs.

Aanvallend wist het Koninkrijksteam deze wedstrijd, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, geen vuist te maken. Pitcher Alissa Humphrey gooide een perfect game van vier innings en pakte logischerwijs de win. Voor Oranje nam Lauren Heijnsdijk het werpen in de tweede inning over van Lisa Brink en zij wist de Amerikaanse slagploeg twee innings lang knap in toom te houden.

Zij gooide zelfs nog twee keer drie slag, maar in de vierde inning kreeg zij van de eerste twee slagvrouwen respectievelijk een honkslag en een two-run homerun tegen. Met één uit gooide zij vervolgens twee keer vier wijd en werd ze vervangen door Nienke Weis, die bij haar eerste slagvrouw door haar veldploeg werd verwelkomd met twee veldfouten, kon niet voorkomen dat de Amerikanen uitliepen tot een 10-0 mercy rule overwinning. Het laatste punt kwam via een wilde worp over de thuisplaat.

Het werd dus een wedstrijd om snel te vergeten. De focus moet meteen op de zware dag van morgen. Dan staan er namelijk twee mooie wedstrijden op het programma. Eerst om 18.00 uur Nederlandse tijd tegen Puerto Rico en dan om 22.30 uur Nederlandse tijd tegen Mexico.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal