Overzicht van de velden op Sportpark De Kroedkotten in Enschede.

EK U15 2022

Tex Town Tigers organiseert in 2022 het EK Softbal U15

Overzicht van de velden op Sportpark De Kroedkotten in Enschede.

Tex Town Tigers organiseert in 2022 het EK Softbal U15

Nadat in 2020 een Europees Kampioenschap U15 in Enschede vanwege Corona niet door kon gaan krijgt de vereniging Tex Town Tigers in 2022 een herkansing voor de organisatie van dit evenement. De WBSC Europe heeft ook voor volgend jaar de organisatie van het EK U15 toegewezen aan de Enschedese vereniging.

De Europese titelstrijd voor speelsters van jonger dan 15 jaar geldt als kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap. In 2017 en 2019 won Team Kingdom of the Netherlands U15 dit toernooi dat in 2022 van 18 juli tot 23 juli in Enschede georganiseerd zal worden.

Voorzitter Joop Hassink van het organisatiecomité: “Hopelijk speelt het coronavirus ons dit keer geen parten. We pakken de organisatie weer op en hopen tussen de 10 en 15 landen te mogen begroeten. Voor de organisatie hebben we naar schatting ruim 60 vrijwilligers nodig. Gelukkig is er bij Tex Town Tigers veel ervaring met zowel een wereldkampioenschap als meerdere Europese kampioenschappen. We zien het als een compliment dat we opnieuw een dergelijk evenement toegewezen krijgen.”

Eerdere deelnemers aan een dergelijk EK waren o.a. het Koninkrijksteam, Italië, Tsjechië,  Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en diverse Oostblok landen. Voor 2020 had ook Israël zich gemeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2022