Softbal

Koninkrijksteam U18 verslaat Colombia, sluit WK af met 7e plek

Koninkrijksteam U18 verslaat Colombia, sluit WK af met 7e plek

Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft het WK U18 in Peru afgesloten met een 6-2 overwinning op Colombia. In theorie had het Koninkrijksteam nog op de zesde plaats kunnen eindigen, maar dan had het geen punten tegen mogen krijgen en minimaal vier runs moeten scoren. De 6-2 overwinning betekent een zevende plaats in de eindrangschikking van dit WK.

Het Koninkrijksteam nam vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong. Met twee uit startte Tenley Boersma een rally met een single. Sietske Drijvers volgde met nog een honkslag, waarna beiden konden scoren op de 2-run double van de kersverse winnares van de Bep van Beijmerwerdt Award Julia Kwakernaak.

In de derde inning kwam de ploeg van bondscoach Saskia Kosterink nog iets dichterbij de benodigde 4-0 overwinning. Reganied Franka kreeg als lead-off vier wijd en stal het tweede en het derde honk. Een foute aangooi van de Colombiaanse catcher stelde haar uiteindelijk in staat om de 3-0 te scoren.

Esmee Ames stond ondertussen opnieuw uitstekend te gooien, maar kreeg in de gelijkmakende derde slagbeurt met twee uit twee honkslagen op rij tegen. Op een foute aangooi vanuit het rechtsveld kon de voorste Colombiaanse honkloopster zelfs scoren en zo was de kans op de zesde plaats in de eindrangschikking verkeken. Een overwinning op Colombia zou uiteraard nog wel de zevende plaats opleveren.

Dubbelspel

Daarom was het ontzettend belangrijk om weer iets verder uit te lopen en dat lukte direct in de vierde inning dankzij een sacrifice fly van Tenley Boersma, waarop Michelle Schuur de 4-1 kon scoren. In de vijfde inning leek Colombia via wat gelukkige infield hits helemaal terug te komen in de wedstrijd. Met een 4-2 tussenstand en volle honken met één uit verving Lisa Brink Esmee Ames (4.1 IP, 1 ER, 5 K’s) en zij kwam via een wel heel bijzonder dubbelspel uit de problemen. Zowel de tweede als de derde nul van deze vijfde inning vielen op de thuisplaat. Korte stop Sanne van der Putten verwerkte de geslagen grondbal goed en gooide de voorste loopster uit op thuis. De derde nul viel na een korte omweg via een aangooi van eerste honkvrouw Else-Fieke de Boer.

In plaats van een belangrijke rally, waarin Colombia op zijn minst op gelijke hoogte had kunnen komen met Oranje, was het nu juist het Koninkrijksteam dat hard toesloeg. Daarbij kreeg het de nodige hulp van van de Colombiaanse defensie. Reganied Franka en Tenley Boersma sloegen back-to-back singles met twee uit en beide speelsters zouden uiteindelijk scoren op een veldfout.

Lisa Brink gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot. In 2.2 innings kreeg zij twee honkslagen tegen en gooide zij twee keer drie slag. De 6-2 overwinning levert het Koninkrijksteam een zevende plaats op tijdens dit WK en dat betekent dat er goede zaken gedaan zijn voor de wereldranglijst, waarop op dit moment de tiende plaats bezet wordt. Met de zevende plaats wordt er nu ingelopen op de nummers 7, 8 en 9 (resp. China, Australië en Italië), die geen van allen deelnamen aan dit WK.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal