EK U18 2021

Drie spelers HCAW winnen KNBSB Award

Drie spelers HCAW winnen KNBSB Award

Op dinsdagavond werden bij een training van HCAW drie KNBSB Awards uitgereikt. De ploeg uit Bussum is onder leiding van nieuwe coach Danny Rombley al in voorbereiding op het seizoen 2022, maar drie spelers werden in het zonnetje gezet voor hun prestaties in 2021.

Allereerst ontving Lars Huijer de KNBSB Award voor de Beste Werper in de Hoofdklasse in seizoen 2021. Huijer ging 9-3 met een ERA van 1.98 en gooide bovendien 120 keer drie slag in 100 innings. De rechtshandige werper was in bijna elke categorie te vinden tussen de League Leaders. Met 9 wins eindigde hij op een met teamgenoot Dennis Burgersdijk gedeelde tweede plaats achter Diegomar Markwell (10). Hij voerde de Hoofdklasse aan in Games started (14), complete games (3), innings pitched (100, 17 innings meer dan de nummer 2) en strikeouts (120, bijna 50(!) meer dan de nummer 2).

Roel de Mon Award

De Award voor de Meest Talentvolle Pitcher onder de 18 jaar ging naar de speler die voor Team Kingdom of the Netherlands U18 in de EK-finale de laatste nul maakte en daarna viral ging met zijn ‘Trevor Bauer-sword’: Stijn van der Schaaf. Eerder deze winter werd bekend dat hij dit seizoen de definitieve overstap maakt naar het eerste van HCAW, maar vanwege een blessure kon hij nog niet meetrainen. Gelukkig was hij wel aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen.

Stijn van der Schaaf nam in de HCAW kantine zijn Award in ontvangst.

Guus van der Heijden Award

De prijs voor de beste international van onder de 23 jaar bij de internationals, de Guus van der Heijden Award, ging dit jaar naar de outfielder van HCAW die Europees Kampioen werd met Team Kingdom of the Netherlands in twee leeftijdscategorieën: U23 en de senioren. Hij speelde bovendien nog eens een WK U23 ook. De prijs werd in 2021 gewonnen door Julian Rip!

Met het uitreiken van deze drie awards blijven er nog drie prijzen over: de Bill Arce Award, de Ron Fraser Award en de Coach van het Jaar Award (Honkbal). Deze worden nog dit jaar uitgereikt en bekendgemaakt op Honkbalsoftbal.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021