Honkbal Nieuws 2021

Een intermezzo in de LBPN (Nicaragua)

Jiandido Tromp tijdens de Homerun Derby van de LNPB (Foto: Jiandido Tromp/Facebook)

Een intermezzo in de LBPN (Nicaragua)

Na de afsluiting van de eerste ronde van de competitie in de Winter League van Nicaragua werd zondag 19 december een Allstar game gespeeld. In Nicaragua spreekt men van een ‘Sterrenwedstrijd’. De samenstelling van de teams komt net zo tot stand als in Major League Baseball. Aan de hand van een selectie kunnen honkbalfans online per team, per positie hun voorkeur aangeven.

De wedstrijd vormt een onderdeel van een meerdaags honkbalfeest. Andere onderdelen zijn een softbalwedstrijd voor ‘Celebrities’ (Beroemde Nicaraguanen) en een homerun derby.

Een klein stukje geschiedenis

De eerste ‘Sterrenwedstrijd’ werd gespeeld op 27 november 2004. Werd die eerste wedstrijd gespeeld in het oude Nationale Stadion – nu vindt de wedstrijd plaats in het Dennis Martinez National Stadium van Managua, waar normaal Indios del Bóer haar thuiswedstrijden afwerkt. Zoals ieder jaar, gaat de wedstijd tussen een Nationals-team van Nicaraguaanse spelers en een team van buitenlandse professionals die in de Winter League actief zijn.
Wie er toen al bij was en nu óók weer, is onze landgenoot Roger Bernadina.

De Sterrenwedstrijd van 19 december 2021

De wedstrijd van dit jaar werd gewonnen door het team van Nicaraguaanse profs; zij waren de ‘buitenlanders’ de baas met het kleinst mogelijke verschil van één punt. De einduitslag was 8-7.

Bij de homerun derby was het voordeel overduidelijk voor de buitenlandse profs. De wedstrijd werd gewonnen door José Rosario, tegenwoordig spelend voor Indios del Bóer uit Managua en afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Er was een gedeelde tweede plaats voor Jiandido Tromp en Roger Bernadina.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2021