SB Hoofdklasse

Amerikaanse versterking voor Neptunus en Sparks Haarlem

Libby Sugg

Amerikaanse versterking voor Neptunus en Sparks Haarlem

De selectie van Hoofdklasse-debutant Neptunus krijgt Amerikaanse versterking in de persoon van Libby Sugg.

Van 2016 tot 2019 was zij de vaste achtervanger van de BY Cougars, het softbalteam van de Brigham Young University. Het team kwam toen uit in de West Coast Conference. Een competitie die zij jaarlijks wisten te winnen. In haar vier seizoenen bij het team kwam zij tot een gemiddelde van .355 met 49 homeruns. Daarmee is zij een van de beste slagvrouwen in deze universiteitscompetitie.

Europees avontuur

Haar tijdelijke overkomst naar Rotterdam is niet het eerste Europese avontuur voor Libby. In 2021 was ze al actief voor het Italiaanse Thunders & Dragons Castellana. In de Serie A haalde zij een imposant slaggemiddelde (.441 – 26 hits uit 59 beurten).

Daarnaast deed zij met Apollo Bratislava mee aan het toernooi om de European Premier Cup. Ook daar imponeerde zij in het slagperk (.445).

Behalve als speelster van het eerste team, gaat Libby ook aan de slag als trainer van de verschillende teams bij de club. Ze kijkt er vooral naar uit haar kennis en ervaring over te dragen aan de jonge speelsters binnen de vereniging.

Collegiate Player of the Year

Ook Sparks Haarlem heeft zich versterkt met een Amerikaanse speelster. De 24-jarige pitcher Kelly Barnhill is toegevoegd aan de pitching staff van de ploeg van coach Peter van Dalen.

Barnhill speelde tussen 2016 en 2019 voor de Florida Gators en werd in 2017 uitgeroepen tot Collegiate Player of the Year en Espn Player of the Year.

De rechtshandige pitcher speelde als prof later voor de Chicago Bandits in de NPF en kwam voor Team USA uit op de WK’s van 2016 en 2018. Zij pakte met Amerika tot twee keer toe WK goud.

Kelly Barnhill in actie voor Team USA (Foto: USA Softball)

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse