SB Hoofdklasse

Madyson Watson verruilt Winthrop University voor Neptunus

Madyson Watson verruilt Winthrop University voor Neptunus

Madyson (Maddy) Watson, pitcher uit de top-10 van de Big South Conference van de Verenigde Staten wordt de (voorlopig) laatste toevoeging aan de selectie van Hoofdklasse-debutant Neptunus uit Rotterdam.

Geboren in Plain City, Ohio komt zij over van de Winthrop Eagles, het softbalteam van de Winthrop University in Rock Hill, South Carolina.

Daar was zij niet alleen een vaste waarde als pitcher. Ze stond ook haar mannetje in het slagperk. Meer dan eens zorgde zij aan slag zelf voor de aanvallende steun die zij als pitcher nodig had om een wedstrijd winnend af te kunnen sluiten.

De coaches van Neptunus zijn blij met haar komst. Coach Sybe Stuij: “We zijn natuurlijk erg blij dat we gebruik kunnen maken van zo’n ervaren speelster als Maddy. Een speelster die op het hoogste niveau bijna 100 starts heeft als pitcher én bijna 400 plate appearances heeft gemaakt als slagvrouw is erg zeldzaam. Wij denken dat ze erg waardevol zal zijn voor ons en kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse