Honkbal

Wladimir Balentien kondigt Japans honkbalpensioen aan

Wladimir Balentien kondigt Japans honkbalpensioen aan

In een tweet heeft slugger Wladimir Balentien afgelopen weekend laten weten dat hij zijn laatste wedstrijd in Nippon Professional Baseball (NPB) gespeeld heeft. Wat dit precies voor zijn professionele loopbaan als geheel betekent, is nog niet duidelijk, maar in Japan zal hij in elk geval niet terugkeren.

Balentien stond als jonge speler bekend als gigantisch talent met ongekende slagkracht. Al in 2004 maakte hij zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands en maakte hij onderdeel uit van de selectie voor de Olympische Spelen van dat jaar in Athene. In 2007 maakte hij zijn debuut in Major League Baseball voor de Seattle Mariners. Tot een echte doorbraak kwam het helaas niet. Balentien sloeg in delen van drie seizoenen voor de Mariners en Cincinnati Reds uiteindelijk 15 big league homeruns, waaronder één van de verste ooit in het zogenaamde Statcast tijdperk:

Japan

Dit is precies het type homerun dat fans van hem gewend zijn geraakt als speler van de Tokyo Yakult Swallows en later ook de Fukuoka Softbank Hawks in NPB. Nadat hij free agent werd in Amerika, besloot de ploeg uit de Japanse hoofdstad ‘Coco’ een kans te geven en dat bleek een hele goede investering. Balentien sloeg in 11 seizoenen in Japan liefst 301 homeruns, waaronder 60 in 2013. Daarmee verbrak hij het single season record van de legendarische Sadaharu Oh. Een record waar sindsdien niemand meer bij in de buurt is gekomen.

Balentien is in Japan inmiddels zelf uitgegroeid tot een levende legende, maar kreeg in de laatste twee seizoenen problemen met blessures en mindere vorm. Inmiddels heeft hij dus aangekondigd te stoppen in Japan. Een aankondiging die door zijn fans met veel teleurstelling werd ontvangen.

Overigens heeft hij nog niet aangekondigd volledig te stoppen als prof dus zullen we in de komende weken ongetwijfeld horen waar hij in 2022 uit zal komen. Voor nu geniet je hieronder nog even van zijn historische seizoen 2013:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal