Feline Poot (rechts) met haar ploeggenoten van Florida SouthWestern State Buccaneers.

College

Feline Poot verbreekt All-Time record in homeruns van haar college

Feline Poot verbreekt All-Time record in homeruns van haar college

Feline Poot debuteerde in 2018 al voor Team Kingom of the Netherlands, maar we hebben haar de laatste jaren weinig op de Nederlandse velden gezien. Dat komt doordat zij in 2019, na haar periode bij het CTO in Amsterdam, vertrok naar Amerika voor een college avontuur. Zij komt daar, samen met Sterre den Duijn en Charlotte Drijvers, uit voor de Florida Southwestern State Bucs en verbrak voor deze school het All-Time record in homeruns.

Poot is net begonnen aan haar derde seizoen bij de Bucs. Normaal gesproken speel je slechts twee seizoenen voor een Junior College, maar vanwege corona werd het seizoen 2019-2020 vervroegd afgebroken en krijgen speelsters van de NJCAA een extra jaar eligibility. Zo kregen zowel Poot als Drijvers en Den Duijn de kans om nog een seizoen voor de Bucs uit te komen.

Die kans werd door Feline Poot dit weekend aangegrepen om maar gelijk een schoolrecord uit de boeken te spelen. Na zes homeruns in haar eerste (ingekorte) seizoen en zeventien homeruns in haar tweede seizoen, sloeg Poot dit weekend haar tweede en derde homeruns van het seizoen. Die tweede was de 25e in haar loopbaan bij de Bucs en daarmee sloeg zij het record van Natavia Ellis uit de boeken. Ellis was de afgelopen twee seizoenen nog teamgenoot van Poot en heeft dus niet erg lang van haar status als recordhouder kunnen genieten.

In de rest van het seizoen heeft Poot de kans om haar voorsprong uit te breiden en dan zou dit record wel eens erg lang in de boeken kunnen staan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College