Honkbal

IJzersterk deelnemersveld tijdens jubileumeditie Honkbalweek Haarlem

IJzersterk deelnemersveld tijdens jubileumeditie Honkbalweek Haarlem

De Honkbalweek Haarlem keert na vier jaar afwezigheid terug in 2022. Vandaag maakte de organisatie het deelnemersveld van de 30ste editie van de Honkbalweek bekend: een zeer sterk veld met een aantal klassieke Honkbalweek deelnemers. Naast Team Kingdom of the Netherlands geven ook Team USA, Cuba, Italie, Taiwan en Japan acte de presence.

Toernooidirecteur Léon Ravestein laat op Honkbalweek.nl weten verheugd te zijn met de toezeggingen van alle zes de honkbalnaties. “De lat voor het vastleggen van deelnemers voor de 30ste editie lag hoog. We wilden onze jubileumeditie van een ambitieus niveau hebben. We hebben de uitgenodigde landen dan ook gevraagd om in de sterkst mogelijke samenstelling naar Haarlem af te reizen. De weg naar het vastleggen van deze zes toplanden was lang en stressvol, maar als toernooidirecteur ben ik oprecht trots op het resultaat en dankbaar dat de bonden uit de deelnemende landen alles op alles hebben gezet om dit mogelijk te maken. Vanaf 8 juli krijgen we het beste honkbal in Europa te zien: een groot honkbalfeest!” 

Ook Honkbalweekvoorzitter Guus van Dee is opgetogen. “Het droomveld is binnen! Sinds september 2018 zijn we bezig geweest om onze jubileumeditie speciaal te maken. Onze doelstelling, zes toplanden uit drie continenten, is 100% gehaald. Het is een geweldige boost voor onze organisatie, die zo hard gewerkt heeft om de best mogelijke teams naar Haarlem te halen. Japan & Taiwan: Aziatische top. Cuba & USA: Amerikaanse top. Italië & Nederland: Europese top. De belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd toernooi zijn binnen; we kunnen niet wachten!” 

Het officiële wedstrijdprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt. De kaartverkoop voor de Honkbalweek is inmiddels gestart en je kunt via de banner aan de rechterkant van dit bericht al kaarten kopen!

DEELNEMERS HONKBALWEEK 2022 

Team Kingdom of the Netherlands: Oranje zal in Haarlem, zoals gebruikelijk, aantreden met de A-selectie. Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen zal zijn definitieve roster op een later tijdstip bekendmaken. 

Team Italië: Dankzij het stilleggen van de Italiaanse competitie tijdens de Honkbalweek, kan bondscoach (en Major League Hall of Famer) Mike Piazza ook beschikken over de sterkst mogelijke selectie. 

Team Japan: Zoals gebruikelijk stuurt Japan ook in 2022 één van de topteams uit het nationale honkbalbestel. De regerend Honkbalweek-kampioen zal naar Haarlem afreizen met één van de sterkste universiteitsteams uit het land. 

Team Chinese Taipei: Chinese Taipei verraste in 2018 vriend en vijand door met een ervaren team de finale van het toernooi te halen. Het lijkt er dit keer op dat er weer een universiteitsploeg naar Haarlem komt.  

Team Cuba: Het Cubaanse team reist naar Haarlem met de kampioensploeg uit de Serie Nacional, Alazanes de Granma, aangevuld met andere sterren uit de hoogste Cubaanse competitie.

Team USA: Na een korte afwezigheid op de Honkbalweek verschijnt Team USA opnieuw met het Collegiate National Team (CNT), het hoogste college-team in de VS, in Haarlem.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal