Honkbal

Fred van Groningen Schinkel en Linda Steijger vallen in de prijzen tijdens WBSC Europe Congres

(Foto: Rob Jelsma)

Fred van Groningen Schinkel en Linda Steijger vallen in de prijzen tijdens WBSC Europe Congres

Tijdens het WBSC Europe Congres in Ljubljana zijn vandaag Fred van Groningen Schinkel en Linda Steijger in de prijzen gevallen. Jaarlijks reikt de Europese bond een aantal belangrijke awards uit op het congres. Een daarvan is de Xavier Mateu Award voor individuen of groepen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de groei en ontwikkeling van honkbal en softbal.

Deze award, die in 2018 nog door Jan Esselman werd gewonnen, ging dit jaar naar niemand minder dan Fred van Groningen Schinkel, die zowel in Nederland als in Europa een gigantische staat van dienst heeft als scheidsrechter en als voorzitter van de Europese scheidsrechterscommissie. Van Groningen Schinkel had als scheidsrechter in de Nederlandse Hoofdklasse de leiding over meer dan 1.000 wedstrijden en was daarnaast actief op talloze EK’s, WK’s en ook de Olympische Spelen van 1996 en 2004.

In een eerste reactie laat van Groningen Schinkel weten zeer blij te zijn met deze onverwachte award: “Dit is een zeer prestigieuze award. Ik wil iedereen die mij heeft genomineerd bedanken!”

Scorer of the Year

Linda Steijger werd in Ljubljana uitgeroepen tot Europese Scorer van het Jaar. De KNBSB feliciteert beide winnaars met hun prachtige en bovendien zeer verdiende awards!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal