SB Hoofdklasse

Hoofdklasse-debutant Neptunus wint opnieuw het Pre-Season Tournament van ROEF!

Hoofdklasse-debutant Neptunus wint opnieuw het Pre-Season Tournament van ROEF!

Met het pre-season tournament van Roef! in het Brabantse Moergestel is de voorbereiding op het softbalseizoen 2022 nu écht begonnen. Titelverdediger Neptunus was ook dit jaar in een deelnemersveld met onder meer Hoofdklassers ROEF! en Onze Gezellen de sterkste.

Onvergelijkbaar met buitenwedstrijden

Omdat er tijdens deze indoorwedstrijden wezenlijk anders wordt gespeeld, kunnen er nog geen definitieve conclusies worden getrokken uit de resultaten. Toch geven deze wedstrijden een redelijk beeld over de stand van zaken binnen de teams. Zijn ze klaar voor het ‘echte’ werk?

De wedstrijden

Op zaterdag begon Neptunus met een nederlaag tegen Euro Stars. Hierna werden de wedstrijden tegen Red Lions en het tweede team van ROEF! wel gewonnen. Al met al voldoende om de eerste dag als poulewinnaar af te sluiten.

In de winnaarspoule eindigde de titelverdediger op een gedeelde tweede plaats met ROEF! (ieder 1W-1G-1V), maar vanwege een iets beter rungemiddelde kreeg de Rotterdamse ploeg de kans om haar titel te verdedigen.

In de finale was Onze Gezellen de tegenstander. In een spannende wedstrijd was na zeven innings uiteindelijk Neptunus met 4-0 de sterkste.

De trofee die volgens coach Sybe Stuij ‘net was bekomen van de barre tocht van Rotterdam naar Reusel, kon direct weer mee terug naar Rotterdam.’

Of zijn team ‘klaar was voor het echte werk buiten’, moesten we op een later moment – na de eerste oefenwedstrijden van volgende maand – nog maar eens vragen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse