Felicitaties voor Randolph Oduber na zijn tweepunten-homerun.

Honkbal

Randolph Oduber kondigt honkbalpensioen aan

Felicitaties voor Randolph Oduber na zijn tweepunten-homerun.
Foto: © Henk Seppen

Randolph Oduber kondigt honkbalpensioen aan

De Arubaanse outfielder Randolph Oduber heeft afgelopen weekend bekendgemaakt dat hij een einde aan zijn actieve loopbaan als honkballer. De 32-jarige Oduber speelde als prof onder meer in de organisatie van de Washington Nationals, kwam in Europa uit in de Serie A en de Hoofdklasse en speelde 51 wedstrijden voor Team Kingdom of the Netherlands.

Oduber groeide op op Aruba en vertrok op jonge leeftijd al naar Amerika om daar uit te komen voor Western Oklahoma State College, waar hij teamgenoot was van Andrelton Simmons en waar later ook spelers als Kevin Kelly, Sicnarf Loopstok, Sherman Lacrus en Junior Martina voor uitkwamen. In 2010 werd hij in de Amateur Draft in de 48ste ronde geselecteerd door de Washington Nationals.

In de organisatie van de Nationals deed de rechtshandige slagman, die met links al gooide, het opvallend goed. Verspreid over zes seizoenen sloeg Oduber .268 met 24 homeruns. Het hoogste niveau dat Oduber bereikte was Double-A, waar hij tot 2015 – het seizoen waarin hij een zware enkelblessure opliep – speelde.

Team Kingdom of the Netherlands

In 2013 maakte Oduber zijn debuut voor het Koninkrijksteam tijdens de voorbereiding op de World Baseball Classic van dat jaar. Hij maakte indruk en werd geselecteerd voor het prestigieuze toernooi, waarin Oranje de halve finale haalde en Oduber de startende linksvelder was. Hij maakte ook in 2017 deel uit van de selectie voor de World Baseball Classic, speelde in 2015 de Premier12 en werd toen gekozen in het All-World Premier12 Team.

Met het Koninkrijksteam won Oduber in 2014, 2016 en 2019 het EK en won hij in 2018 ook de Super6, waarbij hij met zijn walk-off hit tegen Italië een belangrijke rol speelde in de eindoverwinning.

Athletes Commission

In 2016 en in 2021 speelde Oduber voor Curaçao Neptunus en Hoofddorp Pioniers in de Nederlandse Hoofdklasse en daar tussenin kwam hij als prof nog uit voor de Lincoln Saltdogs in de Independent League, waar hij speelde met een Koninkrijksenclave, de Aguilas del Zulia in de Venezolaanse Winter League en Fortitudo Bologna in de Italiaanse Serie A.

In 2019 werd hij gekozen in de Athletes Commission van de WBSC, waarvan hij nog altijd deel uitmaakt. Hij speelt een belangrijke rol in de uitrol van Baseball5 op Aruba en zal op zijn eiland de komende jaren ongetwijfeld nog actief blijven bij het coachen van jonge talenten.

Al met al kan Oduber terugkijken op een fantastische loopbaan. Geniet hieronder nog even van een aantal van zijn hoogtepunten in het shirt van Team Kingdom of the Netherlands:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal