Curaçao

KNBSB en CBDF zetten handtekening onder vernieuwde samenwerking 

Stefaan Eskes (KNBSB) en Lipo Elhage (CBDF) schudden elkaar de hand na de ondertekening van het contract

KNBSB en CBDF zetten handtekening onder vernieuwde samenwerking 

In Willemstad, Curaçao, hebben een delegatie van de KNBSB en de Curaçao Baseball Development Foundation (CBDF) een nieuw vierjarig contract geformaliseerd. Het is de volgende stap in de verregaande samenwerking tussen de verschillende onderdelen van het Koninkrijk. 

Het uitgangspunt van de samenwerking is de ontwikkeling van honkbal en honkbaltalenten op Curaçao. De KNBSB maakt jaarlijks een bedrag over, dat onder andere gebruikt kan worden voor verbeterde faciliteiten voor de lokale honkbalacademy en de inzet van personeel. 

In het geval van winstpremies van toernooien waar Team Kingdom of the Netherlands in actie komt, zoals de World Baseball Classic en Premier12, komt een percentage ten goede aan de CBDF. 

Voorzitter van de CBDF Lipo Elhage is zeer tevreden met de continuering van de samenwerking met de KNBSB: “Het is voor ons een belangrijke steun om honkbal in de breedste zin te blijven ontwikkelen. Zo zullen wij ons richten op ontwikkeling van talenten, coaches en scheidsrechters, maar ook op verbetering van accommodaties.” 

Ook Ben Thijssen, op Curaçao coördinator van de Dutch Caribbean Baseball Academy en de wintertrainingen van de A-status spelers en profs op Curaçao, is erg blij dat de samenwerking met de KNBSB voortgezet wordt: “Deze samenwerking is goed nieuws voor de ontwikkeling van het honkbal in ons hele Koninkrijk.” 

Hensley Meulens Ballpark 

De KNBSB deed deze week ook een donatie van 5.000 gulden (Naf) aan het Hensley Meulens Ballpark. Meulens, die eind vorig jaar ook al ‘Bam Bam tech-sports-zone’, een state of the art indoor honkbal- en softbalfaciliteit met onder andere slagkooien, opende in het bekende winkelcentrum Sambil, heeft al langer plannen voor de bouw van een eigen ballpark op zijn geboorte-eiland. 

Meulens en zijn team knappen het Sabana Ballpark, nabij het Tio Daou Ballpark, op. Er komt een kunstgrasveld, een eretribune en een nieuwe omheining, zodat er op het eiland een nieuwe moderne trainings- en wedstrijdaccommodatie bij komt, waar clinics, trainingen, wedstrijden, maar ook seminars georganiseerd kunnen worden. 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao