Honkbal

Ook Juremi Profar speelt dit seizoen in Mexico

Foto: Diego Perez

Ook Juremi Profar speelt dit seizoen in Mexico

Nadat eerder deze week bekend werd dat zowel Wladimir Balentien als Wendell Floranus in 2022 uit zullen komen in la Liga Mexicana de Beisbol (LMB), kwam donderdagnacht het nieuws naar buiten dat ook een derde international van Team Kingdom of the Netherlands tijdens dit seizoen zijn opwachting maakt: Juremi Profar.

De 26-jarige corner infielder heeft een eenjarig contract getekend bij de Bravos de Léon. De Bravos eindigden in 2021 op de zevende plek in de South Conference. Één plek achter Quintana de Roo, het team van Wendell Floranus, dat de laatste plek pakte die recht gaf op deelname aan de play-offs.

Profar heeft al een lange profloopbaan achter de rug. Hij werd in 2012 gecontracteerd door de Texas Rangers en speelde tussen 2013 en 2019 voor die organisatie. In 2019 bereikte hij Triple-A, maar verder kwam hij niet. In 2020 tekende hij een Minor League contract bij de Boston Red Sox, maar het seizoen in de Minors werd dat jaar vanwege corona niet gespeeld. Sindsdien speelde hij op zijn geboorte-eiland Curaçao voor de WildCats. In 2021 werd Profar met het Koninkrijksteam Europees Kampioen.

Naast Balentien en Floranus speelden eerder ook (voormalig) internationals Tom de Blok, Jair Jurrjens, Roger Bernadina, Kalian Sams, Yurendell de Caster, Sharnol Adriana en Hensley Meulens in de LMB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal