HB Hoofdklasse

Buitenlandse versterking voor RCH/Pinguins

Buitenlandse versterking voor RCH/Pinguins

RCH/Pinguins heeft voor komend seizoen twee Australische pitchers toegevoegd aan de selectie. De linkshandige Lochlan Southee en de rechtshandige Jeremy Young zullen aansluiten bij het team dat onder leiding van hoofdcoach Nick Heij staat.

Lochlan Southee is een 22-jarige voormalig jeugdinternational van het Australisch U18 en U23 team. Hij gooide in 2018 op het WK U23 in Colombia waar ook Team Kingdom of the Netherlands van de partij was. Hij maakte deel uit van Perth Heat in de Australian Baseball League. Daarnaast gooide hij ook in de local league in Perth voor de Morley Eagles.

Jeremy Young is een 26-jarige eveneens voormalig jeugdinternational van het U23 team. Young acteerde op zowel het WK in 2016 als in 2018. Young startte in 2018 de door Australië gewonnen wedstrijd (16-3) tegen het Koninkrijksteam U23 team. Dat was Young zijn tweede win van het toernooi nadat hij eerder al een goede start had tegen de Dominicaanse Republiek. Young gooit al jaren in de Australian Baseball League voor de Melbourne Aces. Daarnaast neemt hij deel aan de Victorian Summer Baseball League waar hij uitkomt voor de Sunshine Baseball Club.

Beide pitchers hebben al Europese ervaring. Southee kwam vorig seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga uit voor Dornbirn Indians terwijl Young in 2018 onder contract stond van de Montpellier Barracudas in Frankrijk. Southee wordt halverwege maart in Nederland verwacht. Young heeft zich met zijn team geplaatst voor de play-offs en sluit daardoor pas vlak voor de start van het seizoen aan bij de Heemsteedse selectie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse