HB Hoofdklasse

UPDATE: WBSC Europe zet streep door Super6

Foto: © Fred Versluis

UPDATE: WBSC Europe zet streep door Super6

UPDATE: onderin dit nieuwsbericht van 20 februari lees je nu wat de gevolgen zijn voor de Honkbal en Softbal Hoofdklasse.

Drie maanden na de aankondiging van de Super6 heeft de WBSC Europe al een streep gezet door dit toernooi voor de zes beste honkbal- en softballanden van Europa. Dit jaar zou de tweede editie van het toernooi worden gehouden. De eerste editie vond in 2018 in Hoofddorp plaats.

De organisatie van de Super6 werd tijdens het gezamenlijke congres van de ESF en CEB afgelopen november in Rome toegewezen aan de Real Federación Española de Béisbol y Sófbol. Deze Spaanse honkbal- en softbalbond heeft de organisatie van de Super6 echter alweer ingetrokken.

Het toernooi zou dit jaar worden gespeeld van 5 tot en met 10 september. Omdat in september in verschillende landen nog wordt gestreden om de landstitel, lukte het de WBSC Europe niet om een nieuwe gastheer te vinden. Hierop heeft de Europese bond besloten om het toernooi af te gelasten.

De tweede editie van de Super6 is nu opgeschoven naar 2024. Voor dat toernooi krijgen de beste zes landen van het Europees kampioenschap softbal een ticket. Dit EK wordt over vijf maanden van 24 tot en met 30 juli wel in Spanje gehouden. Hiervoor heeft Sant Boi de organisatie gekregen. Voor het honkbaltoernooi van de Super6 plaatsen de beste zes landen zich tijdens het EK honkbal dat in het najaar van 2023 op verschillende plekken door Tsjechië wordt gehouden.

Hoofdklasse

Als gevolg van het wegvallen van de Super6 in het internationale schema, ziet het einde van de competitie voor de Honkbal Hoofdklasse en de Softbal Hoofdklasse er net even anders uit. Bij de honkballers wordt de start van de Holland Series met een week vervroegd van 15 september naar 8 september. In de Softbal Hoofdklasse wordt er in het weekend van 10 september nu wél een speelronde afgewerkt. De speelronde van 24 september wordt namelijk twee weken naar voren gehaald en de speelronde van 1 oktober gaat naar 24 september. Als gevolg hiervan zullen ook de Holland Series bij de softbalsters een week eerder beginnen. Die starten nu op 1 oktober.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse