College

Jeugdinternational Frensly Leito blinkt uit op college niveau

Jeugdinternational Frensly Leito blinkt uit op college niveau

De Curaçaose pitcher Frensly Leito is het college baseball seizoen in Amerika op fenomenale wijze begonnen. Leito, die in 2016 met Team Kingdom of the Netherlands U18 nog Europees Kampioen werd in in 2017 het WK speelde, komt uit voor Mid-America Christian University (MACU) en rijgt daar als werper de strikeouts aan elkaar.

De MACU Mustangs spelen Division 1 in de USCAA (United States Collegiate Athletic Association), een andere organisatie dan de bekende NCAA, maar ook hier wordt op niveau gehonkbald. Dat maakt de prestaties van Leito zo indrukwekkend.

De righty opende zijn seizoen met zes shutout innings en 14 strikeouts tegen Wiley, gevolgd door 7 1-run innings met 15 strikeouts tegen Our Lady of the Lake. En na een iets mindere start (4 IP, 2 ER, 4 K) tegen Southwestern, herpakte hij zich met wat misschien wel de beste start uit zijn loopbaan was.

Tegen Oklahoma Panhandle State gooide hij een complete game shutout (7 innings, dankzij een 13-0 overwinning) en evenaarde hij en passant het schoolrecord voor meeste strikeouts in een wedstrijd. Van de 21 nullen die hij maakte, vielen er liefst 17 met drie slag!

Na vier starts is Leito nu 3-0 met een ERA van 1.11 en 50 strikeouts in 24.1 innings. De senior is bezig aan zijn laatste seizoen op college niveau en zal hopen genoeg op te vallen om gedraft te worden. Hij timmert goed aan de weg en werd afgelopen week al uitgeroepen tot Pitcher van de Week.

Leito is bij MACU overigens teamgenoot van Luuk ter Beek, die na een zware blessure weer terug is op de heuvel. Ter Beek komt zowel als starter en als reliever in actie voor de Mustangs. Hij heeft al twee saves achter zijn naam staan, maar staat nog op een ERA van 5.00. Het goede nieuws: hoe verder hij weg is van zijn blessure, hoe beter het gaat. In zijn laatste zeven innings kreeg hij slechts één run tegen.

Leito heeft overigens, net als Stephen Vidal en Chris Koeiman, gekozen om uit te komen voor Curaçao en kan daarom niet meer uitkomen voor Team Kingdom of the Netherlands.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College