Honkbal

Andrelton Simmons tekent eenjarig contract bij Chicago Cubs

Andrelton Simmons tekent bij de Chicago Cubs (Foto: Henk Seppen)

Andrelton Simmons tekent eenjarig contract bij Chicago Cubs

De Curaçaose korte stop Andrelton Simmons vervolgt zijn loopbaan in Major League Baseball bij de Chicago Cubs. ‘Simba’ tekent een eenjarig contract ter waarde van 4 miljoen dollar bij het team dat zijn thuiswedstrijden in het kenmerkende Wrigley Field speelt.

Simmons speelde in 2021 voor de Minnesota Twins, waar hij een teleurstellend seizoen kende. Hij sloeg .223 en kon ook verdedigend zijn reputatie niet hooghouden.

Die reputatie, van de beste verdedigende korte stop aller tijden, bouwde hij op in negen voorgaande seizoenen voor de Atlanta Braves en de Los Angeles Angels of Anaheim.

Een paar hardnekkige enkelblessures speelden hem vervolgens parten, maar hij krijgt in Chicago nu de kans om zich te herpakken.

Simmons maakte in zowel 2013 als in 2017 onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands dat in beide edities van de World Baseball Classic de halve finale bereikte

Lockout voorbij

Maandenlang was het stil in Major League Baseball. De eigenaren riepen een lockout uit over de sport. In een poging zo de onderhandelingen over een nieuwe CAO tussen eigenaren en spelersvakbond MLBPA te bespoedigen.

Na 99 dagen en veel publiek moddergooien over en weer is er eindelijk een akkoord en kan het seizoen, met vertraging van een week beginnen. Opening Day is nu op 7 april.

In deze periode van 99 dagen konden er geen transacties plaatsvinden. Sinds het akkoord van donderdag tekenden naast Simmons onder meer ook Clayton Kershaw (Dodgers, 1 jaar) en Honkbalweek alumnus Carlos Rodon (Giants, 2 jaar) een contract.

Freddie Freeman, Carlos Correa en ook Kenley Jansen zijn de grootste namen die nog free agent zijn en die snel een nieuw contract zullen tekenen, zodat zij zich kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal