Honkbal

Chadwick Tromp tekent nieuw contract bij de Atlanta Braves

Foto: Sports Zone Aruba

Chadwick Tromp tekent nieuw contract bij de Atlanta Braves

Chadwick Tromp, de 26-jarige Arubaanse catcher van Team Kingdom of the Netherlands, heeft dit weekend zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de Atlanta Braves. Hij keert daarmee terug bij de ploeg die hem eind vorig seizoen een kans gaf, nadat de San Francisco Giants hem hadden laten gaan.

Tromp, die in 2020 zijn Major League debuut maakte voor de Giants, speelde eind vorig seizoen uitsluitend in Triple-A voor de Braves. In het shirt van de Gwinnett Braves sloeg hij in vijf wedstrijden .177. Hij keert nu terug bij de ploeg uit Atlanta en mag zich melden voor Spring Training. Tromp tekende een zogenaamd split contract. Hij heeft een Minor League contract getekend, maar heeft zijn salaris – voor wanneer hij de MLB bereikt – al vastgesteld op 720.000 dollar.

Op de website van de Braves wordt Tromp al getoond op het 40-man roster, dus hij zal zich melden bij Major League Spring Training. In de depth chart heeft hij Travis D’Arnaud en Manny Pina voor zich op het Major League roster en ook William Contreras zou wel eens de voorkeur kunnen krijgen boven Tromp, die het seizoen naar alle waarschijnlijkheid in Triple-A zal beginnen.

Een voordeel voor Tromp zou kunnen zijn dat de DH vanaf dit seizoen ook in de National League wordt ingevoerd en dat Contreras een van de kanshebbers lijkt te zijn voor die rol. Genoeg reden dus voor Tromp om zich tijdens Spring Training opnieuw te bewijzen. De wedstrijden beginnen voor de meeste teams op woensdag en donderdag.

Tromp is bij de Braves teamgenoot van Ozzie Albies, die ook in 2022 weer de startende tweede honkman is van de titelverdediger in Major League Baseball.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal