Danny Rombley kwam in het seizoen 2017 tot een slaggemiddelde van .390.

HB Hoofdklasse

Danny Rombley: “Dit seizoen gaan we voor winst in de Holland Series”


Foto: © Robert Bos

Danny Rombley: “Dit seizoen gaan we voor winst in de Holland Series”

Op donderdag 7 april start de nieuwe competitie in de Hoofdklasse. In de komende weken blikken we vooruit met spelers en coaches op het nieuwe seizoen.
Vandaag trappen we af met Danny Rombley, de nieuwe manager van HCAW.

Doordat de versoepelingen rond COVID-19 pas relatief laat zijn doorgevoerd, heb je niet de volledige wintertraining kunnen draaien. Wat heeft dit gedaan voor de voorbereidingen?

“Dat negatieve effect is gelukkig meegevallen. We zijn volop aan de slag met een vrijwel complete selectie. In de komende oefenwedstrijden zetten we de laatste puntjes op de i en dan zijn we helemaal klaar voor de start.” (De eerste tegenstander is Hoofddorp Pioniers – red.)

Heb je op dit moment te maken met blessures in de groep?

“Daar kan ik kort over zijn: nee, gelukkig niet.”

Eén van je nieuwe spelers – Gilmer Lampe – speelt óók in de Italiaanse competitie. Gaan we hem bij jullie nog aan het werk zien?

Gilmer speelt eerst zijn wedstrijden voor Fortitudo Bologna. Ik ga er voorlopig vanuit dat we hem aan het einde van het seizoen – bij de play-offs – in Bussum terug hebben. Dan profiteren we uiteraard graag maximaal van zijn aanwezigheid.”

Je hebt ook enkele talenten in je selectie die op College zitten in de Verenigde Staten. Wat verwacht je aan mogelijkheden om hun in te zetten?

“In de maand mei verwacht ik onze Collegespelers terug in Nederland. Hoelang ze kunnen blijven is afhankelijk van de afspraken voor terugkeer die nog moeten worden gemaakt.”

Ten slotte een voorspelling: wat mogen we van HCAW verwachten in het komende seizoen?

“Dit seizoen hebben we een tweeledig doel: we willen de Holland Series halen, dat is punt 1. En als we daar dan zijn, dan gaan we natuurlijk voor de winst en het landskampioenschap.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse