Kenley Jansen is bezig aan zijn twaalfde seizoen in de Major League.

Honkbal

Ook Kenley Jansen naar de Atlanta Braves


Foto: © Freek Bouw

Ook Kenley Jansen naar de Atlanta Braves

De titelverdediger in Major League Baseball heeft zich versterkt met één van de beste closers uit de league. Kenley Jansen heeft een eenjarig contract getekend bij de Atlanta Braves, die eerder deze week ook al Chadwick Tromp tekenden.

Jansen, die zijn hele loopbaan (12 jaar) tot nu toe uitkwam voor de Los Angeles Dodgers, zal in 2022 16 miljoen dollar verdienen. Jansen voegt zich bij een bullpen die bestaat uit een aantal sterren uit het postseason van 2021, zoals Tyler Matzek, A.J. Minter en Will Smith. De Curaçaoënaar wordt uiteraard de closer van de Braves, die zullen proberen om het eerste team sinds de 2000 Yankees te worden, die hun World Series titel prolongeren.

Jansen kwam in 12 seizoenen voor de Dodgers tot 350 saves, de meeste ooit in de rijke geschiedenis van de ‘Blue Crew’, en een ERA van 2.36 (ERA+ van 164, 64% beter dan de gemiddelde pitcher in deze tijdspanne). In 2021 was hij, na een aantal iets mindere seizoenen, weer helemaal de oude getuige zijn 2.22 ERA, 38 saves en 86 strikeouts.

Als hij ook bij de Braves weer saves verzamelt, zien we hem dit seizoen nog terug in de top-10 aller tijden voor meeste saves. De absolute nummer 1 is natuurlijk Mariano Rivera, maar Jansen staat maar 18 saves achter de nummer 10 Jonathan Papelbon.

In een emotionele Instagram post nam Jansen afscheid van de Dodgers:

Hendrik Clementina

De Atlanta Braves hebben al een rijke geschiedenis vol met spelers van Curaçao, want voor Jansen speelden natuurlijk Andruw Jones, Randall Simon, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons voor de Braves. Bij dat rijtje zou in theorie ook Hendrik Clementina zich nog kunnen voegen.

De catcher van Team Kingdom of the Netherlands tekende deze winter een nieuw Minor League contract bij de Braves en werd door hen uitgenodigd voor Big League Spring Training als een non-roster invitee. Clementina zal dus, net als Chadwick Tromp, de bullpens van Kenley Jansen vangen en zo nu en dan zijn opwachting maken in de Spring Training wedstrijden, die deze week begonnen zijn!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal