HB Hoofdklasse

Frolijk: “Quick Amersfoort gaat voor verrassingen zorgen in het nieuwe seizoen”

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Frolijk: “Quick Amersfoort gaat voor verrassingen zorgen in het nieuwe seizoen”

Het Hoofdklasseseizoen 2022 staat voor de deur. Quick Amersfoort hoofdcoach Marlon Frolijk blikt vooruit op het nieuwe seizoen, waarin hij zijn debuut als hoofdcoach in de Hoofdklasse zal maken.

Quick Amersfoort nieuwe stijl
“We zijn het winterprogramma goed doorgekomen. Maar behalve veel trainen, hebben we ook veel met elkaar gepraat. Ik wil dat er in het nieuwe seizoen een nieuw Quick Amersfoort op het veld staat. Met spelers die het niet alleen leuk vinden om voor Quick te spelen, maar die ook voor elkaar klaar staan en spelen op de top van hun mogelijkheden.” Lukt dat niet direct, dan helpen mijn collega coaches en ik hen daarbij. Maar met het huidige arsenaal aan spelers moeten we echt veel beter kunnen presteren dan de laatste seizoenen.” “Vorig jaar zijn we in het reguliere seizoen als laatste geëindigd, en hebben we ons op het laatste moment – door goed te presteren in de play offs van de laatste vier ploegen – veilig gespeeld. Als het aan ons ligt, gaat dat dit jaar niet opnieuw gebeuren.”

“We willen de nieuwe competitie-uitgangspunten van de bond gebruiken om een nieuw team op te bouwen. Jong talent en routine, dat vervolgens ook een aantal seizoenen bij elkaar blijft.”

Met de complete selectie van start
“We hebben geen spelers die op College zitten, dus we kunnen met een redelijk complete selectie aan het seizoen beginnen.  Ook kunnen we gelukkig zonder serieuze blessureproblemen aan de wedstrijden beginnen.”

“Een toekomstvoorspelling? Daar waag ik mij niet aan. Ga er maar vanuit dat Quick Amersfoort in het komende seizoen voor verrassingen gaat zorgen. Je moet ambitieus beginnen. Wij mikken op plek 4 – de play offs dus. En deze keer aan de goede kant van de ranglijst.”

Voor Quick Amersfoort begint het seizoen op donderdag 7 april met een drieluik tegen Twins Oosterhout. In de competitie van vorig jaar vierde op de ranglijst.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse