Mevin Gario slaat raak voor Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Pioniers coach Mervin Gario blikt vooruit op seizoen 2022

Mevin Gario slaat raak voor Hoofddorp Pioniers.
Foto: © Raymond Beugeling

Pioniers coach Mervin Gario blikt vooruit op seizoen 2022

Met hoofdcoach Mervin Gario kijken we vooruit naar de nieuwe Hoofklasse competitie die voor Hoofddorp Pioniers in het weekend van 7 april begint met een drieluik tegen HCAW uit Bussum.

Zijn jullie het winterprogramma goed doorgekomen?

“Weinig last van beperkingen door Covid-19. Zo snel als dat we naar buiten konden, zijn we gegaan. Dat is dus allemaal goed en volgens plan verlopen.”

Is de selectie fit?

“Gelukkig wel. De probleemgevallen waar we vorig seizoen mee te maken hadden, zijn goed hersteld. Onze partner Cura Fysio heeft daar een belangrijke rol bij gespeeld. Nu zijn het de kleine pijntjes die ieder jaar terugkomen bij de start van zware trainingsarbeid. Dat gaat vanzelf weer over.”

Is je selectie bij het begin van het seizoen compleet?

“Nee, nog niet. Vier spelers zijn op dit moment in de Verenigde Staten op College. Die verwacht ik medio mei weer in Nederland. Daarna blijven ze bij ons totdat de datum in zicht komt waarop zij zich weer op hun school moeten melden.”

Hoe gaat het seizoen er voor jullie uitzien?

“Dat is wisselend. Laten we ervan uitgaan dat we iedere tegenstander zo goed mogelijk partij willen geven. Dat zal de ene keer beslist beter gaan, dan de andere keer. Ik spreek mij niet uit over een meer specifiek doel, zoals een plek op de ranglijst. Laat ik het erop houden dat wij met Hoofddorp Pioniers zo hoog mogelijk willen eindigen.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse