Ademar Rifaela maakt voor Quick Amersfoort zijn de buut in de hoofdklasse.

Honkbal

Ademar Rifaela naar Independent League

Ademar Rifaela naar Independent League

Team Kingdom of the Netherlands outfielder Ademar Rifaela heeft een eenjarig contract getekend bij de Sioux City Explorers in de American Association, een Amerikaanse Independent League. Dat is de competitie waarin onder meer Curt Smith jarenlang voor de Lincoln Saltdogs uitkwam.

Rifaela speelde zeven seizoenen in de organisatie van de Baltimore Orioles en bereikte uiteindelijk zelfs Triple-A. Zijn beste seizoen was 2017 toen hij in High-A werd uitgeroepen tot MVP van de Carolina League, nadat hij 24 homeruns sloeg.

In 2018 debuteerde de linkshandige slagman in Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Super 6 in Hoofddorp. Sindsdien speelde hij een EK (2019), twee OKT’s (2019 en 2021) en de Premier12 (2019) voor het Koninkrijksteam.

Nadat Rifaela in 2020 in de Hoofdklasse speelde voor Quick Amersfoort, kwam hij vorig jaar niet in actie. Dit jaar zal hij dus uitkomen voor de SiouxCity Explorers, die op 6 mei aan het nieuwe seizoen beginnen met een wedstrijd tegen de Kansas City Monarchs.

Een bekende naam voor de grootste honkbalfans, want dit was het Negro League team voor wie de legendarische Jackie Robinson ooit speelde, voordat hij de eerste zwarte man in de Major League werd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal